IAASB:n teknologiatyöryhmän ensimmäinen tiedonanto julkaistu

IAASB:n teknologiatyöryhmä alkaa julkaista säännöllisiä Tech Talk -tiedonantoja.

IAASB:n teknologiatyöryhmä (Technology Working Group) alkaa julkaista säännöllisiä Tech Talk -nimisiä tiedonantoja (Communiqués).

Ensimmäisessä tiedonannossa kerrotaan, miten teknologia ja data-analytiikka on otettu huomioon uudistettavana olevissa ISA 315, ISQC1 ja ISA 220 -standardeissa.

Työryhmän päätehtävä on pohtia teknologian ja data-analytiikan käyttöä tilintarkastuksessa sekä sitä, miten tilintarkastusstandardit voisivat paremmin huomioida teknologiaa hyödyntävät tarkastusmenetelmät.

Lue työryhmän ensimmäinen tiedonanto >

Lisää samasta aiheesta

Tilintarkastajat ja AVIn rahanpesun valvontarekisteri

Aluehallintoviraston (AVI) tulkinta rahanpesulaista on jälleen muuttunut. Virasto on sopinut yhdessä PRH:n kanssa valvontavastuun jakamisen periaatteista. AVI ja PRH ovat sopineet noudattavansa ns. yhden valvojan periaatetta, eli eivät enää valvo samanaikaisesti samaa ilmoitusvelvollista.

Lue lisää

Tilinpäätösmerkintä saattaa tulevaisuudessa jäädä pois

Tilinpäätösmerkintä voidaan tulevaisuudessa jättää tekemättä, jos pystytään muulla tavoin luotettavasti yksilöimään se tilinpäätös, josta tilintarkastuskertomus on annettu. Muutos liittyy tilinpäätösten digitalisoitumiseen. Siitä, mikä on riittävän luotettava tapa, ei ole vielä annettu ohjeistusta.

Lue lisää

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.

Scroll to Top