IAASB:n teknologiatyöryhmän ensimmäinen tiedonanto julkaistu

IAASB:n teknologiatyöryhmä alkaa julkaista säännöllisiä Tech Talk -tiedonantoja.

IAASB:n teknologiatyöryhmä (Technology Working Group) alkaa julkaista säännöllisiä Tech Talk -nimisiä tiedonantoja (Communiqués).

Ensimmäisessä tiedonannossa kerrotaan, miten teknologia ja data-analytiikka on otettu huomioon uudistettavana olevissa ISA 315, ISQC1 ja ISA 220 -standardeissa.

Työryhmän päätehtävä on pohtia teknologian ja data-analytiikan käyttöä tilintarkastuksessa sekä sitä, miten tilintarkastusstandardit voisivat paremmin huomioida teknologiaa hyödyntävät tarkastusmenetelmät.

Lue työryhmän ensimmäinen tiedonanto >

Lisää samasta aiheesta

ESAP helpottaa tiedonsaantia Euroopan maista

EU-parlamentti ja neuvosto pääsivät toukokuussa sopuun yhtenäisen eurooppalaisen yhteyspisteen (European Single Access Point, ESAP) perustamisesta. Yhteyspiste toimii linkkinä kansallisiin tietovarastoihin ja kerää yhteen muun muassa tilinpäätökset ja kestävyysraportit.

Lue lisää

Skandaalit kaupparekisterissä

Osakeyhtiöiden kaupparekisteritiedoissa on ollut ilmeisiä puutteita, selviää harmaan talouden selvitysyksikön (HTSY) 13.6.2023 julkaisemasta selvityksestä. Kaupparekisteritiedot tulisi saada kuntoon viranomaisten, yritysten ja tilintarkastajien yhteispanoksella.

Lue lisää

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.

Scroll to Top