Tilintarkastajaksi

Tilkkarin työ ei ole vain numeroiden pyörittelyä, vaan se vaatii monipuolista osaamista ja vuorovaikutustaitoja. Tutustu tilintarkastusalaan!

Tilintarkastus on tunnetuin tilintarkastajan tuottamista palveluista. Sen lisäksi työ vaatii kuitenkin monipuolista osaamista. 

Polku tilintarkastajaksi on monen vuoden määrätietoinen matka korkeakouluopintojen, työkokemuksen, lisäopintojen ja tutkintojen kautta.

Tuemme tilintarkastusalan koulutusta ja tutkimusta myöntämällä apurahoja korkeakouluopiskelijoille. Apurahat jaetaan keväisin hakemusten perusteella.

Opiskelija - lue lisää

Blogit

Pro gradu: Ohjelmistorobotiikan käyttö suomalaisissa tilintarkastusyhteisöissä

Tutkin pro gradussani ohjelmistorobotiikan käytön nykytilannetta suomalaisissa tilintarkastusyhteisöissä. Tuloksien mukaan ohjelmistorobotiikan käyttö on vielä suhteellisen vähäistä, mutta kiinnostus sitä kohtaan on suurta. Tulevaisuudessa robotiikka tulee olemaan yhä useammalla osa tilintarkastuksen perustyökaluja.

Lue lisää
Uutiset

Opiskelija-apurahahaku on nyt auki!

Tuemme tilintarkastusalan koulutusta ja tutkimusta myöntämällä apurahoja korkeakouluopiskelijoille. Kevään 2023 haku on alkanut – hae apurahaa 16.4.2023 mennessä!

Lue lisää
Artikkelit

Tilintarkastajien monipuolinen tehtäväkenttä laajenee entisestään

Tilintarkastuksia voi tehdä vain tilintarkastaja, mutta kaikki mitä tilintarkastaja tekee ei ole tilintarkastusta. Vaikka lakisääteinen tilintarkastus täyttää tilkkarien työpäivät etenkin keväisin, kuuluu useimpien tilintarkastajien palveluvalikoimaan myös muiden palveluiden tarjoamista.

Lue lisää
Blogit

Pro gradu: Hallinnon tarkastuksen laatu osakeyhtiöissä

Tutkin pro gradussani tilintarkastajien kokemuksia hallinnon tarkastuksen laadusta osakeyhtiöissä. Kartoitin tilintarkastajien näkemyksiä hallinnon tarkastuksen suorittamiseen liittyvistä haasteista ja sen laatuun vaikuttavista tekijöistä.

Lue lisää
Uutiset

Yhdistys onnittelee valmistuneita tilintarkastajia!

Patentti- ja rekisterihallitus on julkaissut vuoden 2022 tilintarkastajatutkintojen tulokset. Onnittelemme lämpimästi uusia HT-, KHT- ja JHT-tilintarkastajia!

Lue lisää
Blogit

Tilintarkastajia on vähemmän kuin koskaan – töitä olisi tarjolla enemmän kuin ikinä

Suomen tilintarkastus- ja tilintarkastajamarkkinoilla käy kuhina. Samaan aikaan kun tilintarkastajien määrä on kääntynyt laskuun, työnmäärä kasvaa entisestään. Alalle tulevista osaajista kilpaillaan, mutta kilpaillaanko riittävästi?

Lue lisää