Erikoistumistutkinnot

HT-tutkinnon jälkeen voi suorittaa KHT-, JHT- tai KRT-tutkinnon – tai vaikka kaikki kolme! Ennen KHT- ja JHT-erikoistumistutkintoja taskussa täytyy olla ylempi korkeakoulututkinto eli YAMK-tutkinto tai maisterin paperit.

KHT- ja JHT-erikoistumistutkintoon osallistuvalla on oltava ylempi korkeakoulututkinto tai toiminut vähintään viiden vuoden ajan HT-tilintarkastajana. KHT-tutkinto pätevöittää yleisen edun kannalta merkittävien yhteisöjen eli pörssiyhtiöiden, luottolaitosten ja vakuutusyhtiöiden tilintarkastuksiin. JHT-tutkinnon suorittaneiden asiakaskuntaa ovat puolestaan kunnat, kaupungit, seurakunnat, yliopistot sekä valtionhallinto yleisesti.

KHT-tutkintoon osallistuminen ei edellytä lisäopintoja, mutta JHT-tutkintoon vaaditaan julkishallinnon opintoja tai käytännön työkokemusta.

KRT-erikoistumistutkinto pätevöittää puolestaan kestävyysraportoinnin varmentajaksi. KRT-tutkintoon osallistuminen edellyttää HT-tutkinnon suorittamisen lisäksi kestävyysraportoinnin varmentamiseen liittyviä opintoja ja työkokemusta.

Lue lisää tutkintovaatimuksista ja tilintarkastusjärjestelmästä.

Scroll to Top