Kansainvälisten tilintarkastusalan standardien päivitys julkaistu

Kansainväliset tilintarkastusalan standardit 2021 -verkkokirja on julkaistu ST-verkkopalvelussa tuotteen tilaajien ja jäsentemme käyttöön. Painettu kirja on tulossa elokuussa.
kuvituskuva standardit

Olemme julkaisseet päivitetyn koosteen kansainvälisistä tilintarkastusalan standardeista 2021 ST-verkkopalvelussamme. Painettu kirja valmistuu elokuussa ja se postitetaan niille jäsenillemme, jotka ovat tilanneet painetun kirjan. Eettiset säännöt 2022 toimitetaan painetun kirjan mukana.

Seuraava standardi on tullut voimaan edellisen koosteen julkaisemisen jälkeen:  ISA 315 (uudistettu 2019) Olennaisen virheellisyyden riskien tunnistaminen ja arvioiminen. Siitä aiheutuvat muutokset muihin standardeihin on siirretty omille paikoilleen koosteessa.

Seuraavat standardit löytyvät koosteen osan 1 lopusta, sillä ne eivät olleet vielä voimassa vuonna 2021:

  • ISQM 1, Laadunhallinta tilintarkastusyhteisöissä, jotka suorittavat tilinpäätöksiin kohdistuvia tilintarkastuksia tai yleisluonteisia tarkastuksia taikka muita varmennus- tai liitännäispalvelutoimeksiantoja
  • ISQM 2, Toimeksiantokohtaiset laadun läpikäynnit
  • ISA 220 (uudistettu) Tilintarkastuksen laadunhallinta
  • ISA 600 (uudistettu) Erityisiä näkökohtia – konsernitilinpäätösten tilintarkastukset (konsernin osien tilintarkastajien suorittama työ mukaan luettuna)

Näistä neljästä standardista aiheutuvat muutokset muihin standardeihin ovat tässä koosteessa vielä erillisinä ja niitä ei ole siirretty omille paikoilleen.

Koosteen osan 2 lopusta löytyy standardi ISRS 4400 (uudistettu) Erikseen sovittuja toimenpiteitä koskevat toimeksiannot, joka ei ollut vielä voimassa vuonna 2021.

Uudistettu kirja löytyy ST-verkkopalvelusta

Jaa artikkeli

Lisää samasta aiheesta

LCE-ISA-standardi julkaistu verkkokirjana

Kansainvälinen tilintarkastusstandardi yksinkertaisten yhteisöjen tilintarkastuksiin (LCE-ISA-standardi) -verkkokirja on julkaistu ST-verkkopalvelussa tuotteen tilaajien ja jäsentemme käyttöön. Painettu kirja toimitetaan tilaajille elokuussa.

Lue lisää

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.

Scroll to Top