Nopeasti muuttuva toiminta- ja digiympäristö osaamisen kehittämisen tuotteiden ja palveluiden kentällä haastaa ennakoimaan entistä aktiivisemmin tulevaa. ST-Akatemiassa peräänkuulutetaan aktiivista vuoropuhelua, trendien seurantaa ja ennakoitua toimintaa.
Kirjoittaja: Carita Mäkinen | Kuva: Shutterstock
Osaamisen kehittämisen toimijat keskittyvät nyt vahvasti digitaalisiin teknologioihin. Myös ST-Akatemia on jo useamman vuoden ajan panostanut voimakkaasti uusien teknologioiden hyödyntämiseen sekä digitaalisen oppimisympäristön kehittämiseen. Tässä kehitystyössä lähtökohtina ovat olleet monipuolisuus, helppous, kustannustehokkuus ja joustavuus. Käyttäjäkokemukseen on panostettu alusta alkaen. Tuote- ja palveluvalikoiman kehittäminen on kulkenut rinnalla samaa voimakasta kehityspolkuaan sopeuttaen valikoimaa uusiin metodeihin ja teknologioihin. Koulutussisältöjä on pohdittu uudelleen ja uudistettu vastaamaan ja tukemaan tulevaisuuden tarpeita.
Miten pystymme vastaamaan asiakkaiden osaamistarpeisiin entistä paremmin tulevaisuudessa? Avainasemassa on aktiivinen vuoropuhelu asiakkaidemme kanssa, mitä he tarvitsevat kehittääkseen osaamistaan tulevaisuudessa. Toiseksi seuraamme maailman ja etenkin teknologian kehityksen valtavalla sykkeellä eteenpäin menevää kehitystä, jotta varmistamme pysyvämme tulevaisuudessakin etunojassa ennakoimisessa ja eteen tulevien mahdollisuuksien tunnistamisessa ja niihin vastaamisessa.
Panostamme erityisesti käyttäjäkokemukseen, asiakkaamme arjen tuntemiseen ja oikeanlaisen ja monipuolisen tarjonnan varmistamiseen. Tuotekehityksemme perusta on aina asiakaskokemus ja asiakkaan tarve, liittyy se sitten koulutusten sisältöihin tai tekniikkaan tarjonnassamme. Olemme aidosti kiinnostuneita asiakkaiden arjesta ja miten voimme parhaiten tarjota ratkaisut tehokkaaseen, joustavaan ja helppoon osaamisen kehittämiseen.
Tuotevalikoimamme, oli sitten kyseessä etä- tai videokoulutus, luentoaineisto tai onlinejulkaisu, tarjotaan tulevaisuudessa samalla alustalla, käyttäjäystävällisesti ja helposti. Siihen on aina helppo palata jälkikäteenkin, vaikka kertaamaan tai tarkistamaan. Paikkaan ja aikaan katsomatta.
Hybridiajassa etä- ja videokoulutukset ovat nousseet paitsi koronan tuomien rajoitusten, myös käyttäjäkokemusten havaintojen myötä selkeästi käytännöllisimmiksi koulutusmuodoiksi. Kehitys niiden suhteen ei tule hidastumaan tulevaisuudessa, päinvastoin, sekä tekniikkaa näiden ympärillä, että asiantuntijoiden osaamista toimia kouluttajina virtuaalisesti, tullaan edelleen kehittämään ja jalostamaan entistä toimivammaksi.
Lue koko artikkeli Profiitti – talous & tilintarkastus 1/2022 -lehdestä.