André Engström – tilintarkastaja ja päiväkotiyrittäjä

Vapaa-ajallaan tenniskentällä viihtyvä André Engström kertoo, kuinka päätyi tilintarkastajaksi ja yrittäjäksi.

Vapaa-ajallaan tenniskentällä viihtyvä André Engström kertoo, kuinka päätyi tilintarkastajaksi ja yrittäjäksi.

Kirjoittaja: André Engström

Viisitoista vuotta sitten ajauduin tilintarkastuksen pariin tavallaan vahingossa. Opintojen loppusuoralla hain töitä laskentatoimen parista. Kun minulle sitten tarjoutui tilaisuus kokeilla tilintarkastusta, tartuin siihen.

Tilintarkastus ei ollut minulle entuudestaan kovinkaan tuttu ala, mutta se osoittautui paljon monipuolisemmaksi ammatiksi kuin olin osannut etukäteen kuvitella. En ole katunut päätöstä.

Suuri intohimoni on… yrittäjyys

Yrittäjyys on aina ollut minulle tärkeää. Osakkaana tilintarkastusyhteisössä minulla on mahdollisuus toteuttaa tätä intohimoani. Yrittäjähenkisyyttäni olen toteuttanut tilintarkastusalan lisäksi päiväkotialalla.

Päiväkotiyrittäjäksi päädyin vaimoni kautta. Vaimoni on toiminut pitkään päiväkotialalla, ja kun meille tuli tilaisuus perustaa oma päiväkoti, nappasimme tilaisuuteen kiinni. Päiväkotiala tuo mukavaa vastapainoa tilintarkastukselle.

Molempiin liittyy asiakaspalvelua, mutta haasteet ovat hyvin erilaisia. Yhdistävänä tekijänä molemmilla aloilla on tiukka sääntely ja vastuukysymykset.

Toivon, että minut koetaan luotettavaksi neuvonantajaksi

Tilintarkastuksessa nautin eniten siitä, että saan tavata erilaisia ihmisiä ja tutustua erilaisiin yritystarinoihin. Koen, että opin itsekin aina jotain jokaisen asiakkaan kanssa työskentelystä. Tilintarkastus on asiakaspalvelua parhaimmillaan.

Asiakkaiden kanssa muodostuu luottamuksellinen suhde, ja parhaimmillaan asiakkaat kokevat tilintarkastajan enemmänkin luotettavana neuvonantajana kuin tarkastajana.

Olenko jo oppinut kaiken? En todellakaan!

Alana tilintarkastus on mielenkiintoinen; sääntely muuttuu jatkuvasti ja itseä täytyy kehittää koko ajan. Koskaan ei tule vastaan sellaista päivää, että voisin todeta, että nyt on kaikki opittu. Pidän siitä, että päivät ovat kaikki erilaisia ja tarjoavat uusia haasteita.

Työni vastapainoksi rentoudun tenniskentällä

Vapaa-ajalla olen intohimoinen tenniksen pelaaja. Hektisen työn vastapainoksi rentoudun tenniskentällä. Olen pelannut tennistä lapsesta asti, ja se on edelleen minulle rakas harrastus.

Olen toiminut pitkään myös tennisvalmentajana vapaa-ajallani. Tennisvalmennus on minulle enemmänkin harrastus kuin työ, ja teen sitä kiinnostuksesta lajia kohtaan. Saan onnistumisen tunnetta, kun joku toinen oppii ja kehittyy lajissa.

Minulla on yhdeksänvuotias tytär, jonka olen myös saanut houkuteltua tenniksen pariin. Käymme vapaa-ajalla yhdessä pelaamassa tennistä, mutta valmennuksen olen jättänyt muiden tehtäväksi.

Harrastusvalintani kertovat kilpailuhenkisyydestäni ja halusta kehittää itseäni

Olen kilpailuhenkinen ja haluan jatkuvasti kehittää itseäni, mikä näkyy harrastusvalinnoissani. Tenniksen lisäksi pelaan kesäisin golfia ja harrastan lenkkeilyä.

Panostan täysillä niihin asioihin, jotka ovat minulle tärkeitä. Tämä pätee urheilun lisäksi myös työelämään.

André on osakkaana Grant Thorntonilla.

Lisää samasta aiheesta

Käsityksen muodostaminen yrityksen IT-ympäristöstä

Tilintarkastajan tulee muodostaa käsitys tilinpäätöksen laatimisen kannalta relevanteista tietojärjestelmistä. Tilintarkastajan ymmärrys siitä, mitä yrityksen IT-ympäristöön kuuluu ja miten IT-järjestelmät vaikuttavat tilinpäätökseen, auttaa riskien tunnistamisessa ja tarkastustoimenpiteiden suunnittelussa.

Lue lisää

Sähköisen kirjanpitodatan käyttö tilintarkastuksessa

Kun kirjanpidon data ja muu tilintarkastuksessa käytettävä aineisto on sähköisessä muodossa, on sitä mahdollista tarkastaa tehokkaasti sähköisin menetelmin, kuten data-analytiikalla. Kevään 2024 K1-koulutuskiertueellamme pureudutaan muun muassa sähköisen kirjanpitodatan tehokkaaseen tarkastamiseen.

Lue lisää

Artikkeliväitöskirja: White-Collar Crime and Auditing

Väitöskirjassa tutkitaan, miten tilintarkastus vaikuttaa taloudellisen rikollisuuden ilmenemiseen ja vaikutuksiin Suomessa. Tutkimustulosten perusteella tilintarkastuksella on tiettyjä rikosvahinkoja rajaavia vaikutuksia, mutta jotkut rikoksentekijät osaavat myös hyödyntää tilintarkastuskertomuksen käyttäjien perusteettomia odotuksia rikosten mahdollistamisessa.

Lue lisää

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.

Scroll to Top