Ajankohtaista

Tapahtumat

Ajankohtaista alalla -koulutuspäivä antaa eväät kevään tarkastuksiin

Jäsenillemme suunnattu Ajankohtaista alalla -koulutuspäivä järjestetään torstaina 30. marraskuuta. Koulutuksen tarkoituksena on antaa tilintarkastajille tuoreet eväät seuraavan kevään tilinpäätöskauteen.
Lue lisää
Artikkelit

Kestävyysraportointi on jo täällä – oletko valmis? 

Kestävyysraportointidirektiivi eli Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) tulee vahvasti ohjamaan organisaatioiden kestävyysraportointia seuraavien lähivuosien aikana. Direktiivi muuttaa yritysten vastuullisuusraportit uudenlaisiksi kestävyysraporteiksi. Jos kestävyysraportoinnin vaatimukset eivät ...
Lue lisää
Uutiset

ESG-valmennusohjelmasta valmistui uusia varmentajia

Toistamiseen järjestetyn ESG-valmennusohjelman päätösjuhlaa vietettiin 29. marraskuuta Helsingissä. Valmennusohjelmasta valmistui tänä vuonna kaikkiaan 140 ESG-varmentajaa.
Lue lisää
Uutiset

Listayhtiöiden ESEF-varmennus pakolliseksi

Arvopaperimarkkinalakia on ehdotettu muutettavan. Jatkossa listayhtiöiden on hankittava ESEF-muotoiselle tilinpäätökselle tilintarkastajan varmennus. Muutos koskisi tilikausia, jotka alkavat 1.1.2024 tai sen jälkeen.
Lue lisää
Blogit

Asiakkaan lähipiiri kiinnostaa tilintarkastajaa

Lähipiirin tarkastus on tärkeä osa tilintarkastusta. Uuden verkkokoulutuksemme käytyäsi lähipiiri ei jää enää tilintarkastuksessa tutkan alapuolelle!
Lue lisää
Tapahtumat

STwebinaari: VTV:n puoluerahoitusvalvonta ja tilintarkastajan raportointi 

Järjestämme tammikuussa 2024 jäsenillemme webinaarin, jonka aiheena on VTV:n puoluerahoitusvalvonta ja tilintarkastajan raportointi.
Lue lisää
Artikkelit

Digitalisaatio etenee Suomessa vauhdilla

Suomi haluaa olla digitalisaation edelläkävijä. Yksi tavoite on luoda yhteentoimiva talouden ekosysteemi muiden Pohjoismaiden kanssa vuoteen 2030 mennessä.
Lue lisää
Artikkelit

Teknologiateollisuus – digivihreä ratkaisija

Toimitusjohtaja Jaakko Hirvolan työtä ohjaa yksi periaate: Suomen pitkäaikainen etu. Tällä hetkellä se tarkoittaa sitä, että ala kulkee digivihreän kehityksen eturintamassa.
Lue lisää
Artikkelit

Yrityksen tilintarkastajasta myös kestävyysraportointitarkastaja

Yrityksen kestävyysraportti nousee ensi vuodesta alkaen yhtä merkittäväksi kuin yrityksen tilinpäätös.
Lue lisää
Artikkelit

Tilintarkastaja – uuden yrityksen talouden tuki

Tilintarkastajan rooli muuttuu yrityksen elinkaaren aikana. Juttusarjan ensimmäisessä osassa keskitymme tilintarkastajan ja asiakkaan suhteeseen yrityksen alkutaipaleella.
Lue lisää
Uutiset

Suositteluhalukkuus Suomen Tilintarkastajat ry:n jäsenyydelle korkealla

Toteutimme syyskuussa 2023 jäsentyytyväisyyskyselyn, johon vastasi 199 jäsentä. Suositteluhalukkuus yhdistyksen jäsenyydelle on korkea.
Lue lisää
Blogit

Pro gradu: Case Jippii Oyj – Vaikutukset tilintarkastajien ammatilliseen kiinnostukseen toimia tilintarkastajina

Tilintarkastajien rooli taloudellisen raportoinnin varmentamisessa on keskeinen, ja heidän ammattikuntansa on rakentunut luottamuksen varaan. Kun skandaalit ja talousrikostapaukset tulevat esiin, ne voivat heikentää tätä luottamusta ...
Lue lisää
Tapahtumat

Tilintarkastajapäivässä nostetaan maljaa tuoreille tutkinnon suorittaneille

Tilintarkastajapäivä järjestetään upeassa ja ainutlaatuisessa Pikku-Finlandia-tapahtumakeskuksessa 12. tammikuuta 2024. Koulutuspäivän päätteeksi nostetaan maljaa tuoreille tilintarkastajatutkinnon suorittaneille ja palkitaan alalla ansioituneita.
Lue lisää
Jäsentiedotteet

STwebinaarin tallenne: Vastuullisuusraporttien päivitetty varmennussuositus

Suomen Tilintarkastajien vastuullisuustyöryhmä on päivittänyt varmennussuosituksen, josta kerromme webinaarissamme. Vuoden 2023 vastuullisuusraporttien varmentaminen on vapaaehtoista. Tallenteessa kerromme miten vastuullisuusraportit varmennetaan ja mitä varmennuspuolella on ...
Lue lisää
Uutiset

Tilinpäätösdirektiivin yritysten kokorajoihin on ehdotettu muutoksia

EU:n komissio antoi lokakuussa delegoidun direktiivin yritysten raja-arvojen korottamisesta. Jos muutos toteutuu, yritysten taseen loppusumman ja liikevaihdon raja-arvoja korotetaan noin 25 prosentilla.
Lue lisää
Uutiset

Englanninkielinen Kansainväliset tilintarkastusalan standardit -kooste 2022 julkaistu

IAASB on 13.10.2023 julkaissut uuden Kansainväliset tilintarkastusalan standardit -koosteen 2022. Alla on esitetty suurimmat muutokset aiempaan, vuoden 2021 koosteeseen verrattuna.
Lue lisää
Lausunnot

Kestävyysraportoinnin olennaisuusarviointi määrittää yritysten ja kestävyysraportointitarkastajan toiminnan huolellisuuden arviointia

Kestävyysraportoinnin julkaiseminen osana yhtiön toimintakertomusta korostaa tilinpäätöksen ja kestävyysraportoinnin muodostamaa yhteistä kokonaisuutta, toteaa Suomen Tilintarkastajat ry lausunnossaan.
Lue lisää
Scroll to Top