Terveisiä tilintarkastuksen ja arvioinnin symposiumista 2019

Tilintarkastuksen ja arvioinnin symposium kokoaa julkisen ja yksityisen sektorin tilintarkastus- ja arviointialan ammattilaiset sekä alan tutkijat.

Tilintarkastuksen ja arvioinnin symposium kokoaa joka toinen vuosi yhteen julkisen ja yksityisen sektorin tilintarkastus- ja arviointialan ammattilaiset sekä alan tutkijat. Symposiumin järjestää Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulu yhdessä sidosryhmiensä kanssa. Tänä vuonna oli taas symposiumin vuoro.

Kirjoittaja: Riitta Laine | Kuva: Aki Rask

Suomen Tilintarkastajat ry mukana monin tavoin

Suomen Tilintarkastajat ry osallistui ohjelman suunnittelun ja esitysten tiiviin seuraamisen lisäksi toiminnanjohtaja Sanna Alakareen esityksellä ja Anne Kullan kommenttipuheenvuorolla. Tilintarkastajista esillä olivat myös KHT Tapani Vuopala, JHT, KHT Tiina Lind ja KHT Eero Prepula.

Sanna käsitteli esityksessään tilintarkastusalan digitalisaatiota, ja Annen kommenttipuheenvuoro liittyi hallinnon tarkastukseen. Symposiumin muut tilintarkastusaiheet käsittelivät tilintarkastuksen valvontaa, hallinnon tarkastusta sekä tilintarkastuksen ja verotuksen yhteyksiä. Kuulimme myös monista tilintarkastusta koskevista tutkimuksista.

Me yhdistyksen asiantuntijat kuuntelimme esityksiä mielenkiinnolla ja välitimme tietoa aiheista seuraajillemme somessa. Käy katsomassa tviittailujamme tileiltä: @riitta_i_laine, @JarkkoRaitio, @risto_ruuska ja @SannaAlakare.

Hyviä keskusteluita tänä vuonna ja varmasti myös vuonna 2021

Kävimme myös mielenkiintoisia keskusteluja tauoilla ja iltajuhlassa. Symposiumiin osallistui sata alasta kiinnostunutta henkilöä, jotka edustavat erilaisia näkökulmia, mikä toi keskusteluihin uudenlaista väriä.

Hallinnon tarkastuksen sisällöstä oli hyvin erilaisia näkemyksiä, mikä osoittaa, että ohjeistusta hallinnon tarkastuksen todella tarvitaan! Keskustelua käytiin myös osakeyhtiölain ja kirjanpitolain muutostarpeista, kirjanpitotiedon rakenteisuudesta ja tilintarkastuksen viitekehyksistä (kuten ISA).

Symposium järjestetään seuraavan kerran vuonna 2021. Nähdäänkö siellä?

– Riitta Laine, tilintarkastusasiantuntija, Suomen Tilintarkastajat ry

Lue Riitan aiempia bloggauksia:

Lue myös:

Lisää samasta aiheesta

Pro gradu: Case Jippii Oyj – Vaikutukset tilintarkastajien ammatilliseen kiinnostukseen toimia tilintarkastajina

Tilintarkastajien rooli taloudellisen raportoinnin varmentamisessa on keskeinen, ja heidän ammattikuntansa on rakentunut luottamuksen varaan. Kun skandaalit ja talousrikostapaukset tulevat esiin, ne voivat heikentää tätä luottamusta ja aiheuttaa myös tilintarkastajissa henkilökohtaista pelkoa ja stressiä. Toisaalta tilintarkastajan vastuu voi lisätä ammatin houkuttelevuutta.

Lue lisää

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.

Scroll to Top