Tilintarkastusala 110 vuotta – onnea!

Tilintarkastajan työ ja ammatti muuttuvat, mutta edelleenkin varmennetulle talousinformaatiolle on kysyntää.

Tänä vuonna vietämme tilintarkastusalan juhlavuotta. 110 vuotta on pitkä pätkä historiaa, jonka aikana tilintarkastusala on juurtunut syvälle suomalaiseen yhteiskuntaan kantaen omalta osaltaan vastuuta taloudelliseen tietoon perustuvan päätöksenteon luotettavuudesta.

Kirjoittaja: Maria Grönroos | Kuva: Aki Rask

Tänä vuonna vietämme tilintarkastusalan juhlavuotta. Luku ei liene eksakti, mutta voidaan katsoa, että tilintarkastusta on harjoitettu Suomessa ainakin 110 vuotta. Kyseessä on siis varsin pitkäikäinen ammatti.

110 vuoden aikana ja vieläpä enemmän viimeisen kymmenen vuoden aikana maailma on muuttunut. Myös tilintarkastajan työ ja ammatti muuttuvat, mutta edelleenkin varmennetulle talousinformaatiolle on kysyntää. Ja näin tulee olemaan varmasti jatkossakin. Toki varmennuskohteet ja tavat voivat muuttua.

110 vuotta on pitkä pätkä historiaa, jonka aikana ala on juurtunut syvälle suomalaiseen yhteiskuntaan kantaen omalta osaltaan vastuuta taloudelliseen tietoon perustuvan päätöksenteon luotettavuudesta. Näille perustuksille on hyvä rakentaa tulevaisuutta ja uutta roolia.

Tulevat 110 vuotta tilintarkastusta

Tämä vuosi on lähtölaukaus tuleville 110 vuodelle tilintarkastusta.

Yhdistyksenä haluamme kuvastaa sopivissa suhteissa mennyttä ja tulevaa. On arvoja ja asioita, joista haluamme vastaisuudessakin pitää kiinni. Toisaalta näemme, että tulevaisuudessa tarvitsemme uudistumiskykyä ja kenties aivan uudenlaisia taitoja.

Tervetuloa juhlaseminaariin ja juhlagaalaan 30.10.2020!

Olemme jo valmistelemassa juhlaseminaaria ja juhlagaalaa, jotka pidetään 30.10.2020.

Sen verran voin jo hehkuttaa juhlaseminaariamme, että saamme sinne puhujavieraiksemme mm. Erkki Liikasen ja Sirpa Pietikäisen. Luvassa on varmasti erittäin mielenkiintoisia puheenvuoroja talouselämän huipulta sekä myös tilintarkastajilta – tulevaisuuden tekijöiltä.

Maria Grönroos, hallituksen puheenjohtaja, Suomen Tilintarkastajat ry

Tuomme tilintarkastajien juhlavuotta esille pitkin vuotta 2020. Pysy ajan tasalla lukemalla Profiitti-lehteämme, uutiskirjeitämme ja tietenkin sometuksiamme #tilintarkastusala110v!

Lisää samasta aiheesta

Miksi LCE-standardi on tervetullut?

Uuden LCE-ISA-standardin suorat vaikutukset yksittäiseen toimeksiantoon saattavat jäädä vähäisiksi. Standardin käyttöönotolla on silti monia positiivisia vaikutuksia pk-tilintarkastukseen.

Lue lisää

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.

Scroll to Top