Johdannaissopimukset kuntien liitetiedoissa

Suositus johdannaissopimusten käsittelystä kuntien ja kuntayhtymien liitetiedoissa.

Suositus johdannaissopimusten käsittelystä kuntien ja kuntayhtymien liitetiedoissa.

Suositus on tarkoitettu avuksi kuntien ja kuntayhtymien tilinpäätöksen laatijoille ja tilinpäätöksiä tarkastaville tilintarkastajille.

Suositus sisältää seuraavat esimerkit ja liitteet:

  • Esimerkki 1: Lainoihin liittyvän korkoriskin suojaaminen koronvaihtosopimuksella
  • Esimerkki 2: Suojaavuuden dokumentaatio ja liitetiedot
  • Liite 1: Suojaussuhteen dokumentaation esimerkkipohja

Suositus on laadittu työryhmässä, johon ovat osallistuneet puheenjohtaja Tiina Lind (BDO) ja jäsenet Virpi Ala-aho (Espoon kaupunki), Arto Ahlqvist (Helsingin kaupunki), Outi Koskinen (PwC), Ville Valkonen (EY), Ari Lehto (BDO), Anu Servo (Deloitte) ja Esko Säilä (KPMG). Ohjeeseen on saatu kommentit Suomen Kuntaliitto ry:ltä.

Lisää samasta aiheesta

Julkishallinnon hyvä tilintarkastustapa

Julkishallinnon hyvä tilintarkastustapa (Suomen Tilintarkastajat ry:n suosituksia 1/2024) on saanut teknisluonteisen päivityksen. Tämä päivitys korvaa suosituksen 3/2020. Päivityksen toteutuksesta vastasi JHT-toimikunta ja yhdistyksen hallitus hyväksyi suosituksen kokouksessaan 29.2.2024.

Lue lisää

Suositus vastuullisuusraporttien varmentamisesta

Syksyllä 2021 annettu suositus vastuullisuusraporttien varmentamisesta on päivitetty. Suosituksen (2/2023) sisältö ja rakenne on pidetty pääosin ennallaan. Päivityksessä on huomioitu edellisen suosituksen jälkeen kertyneet käytännön kokemukset.

Lue lisää

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.

Scroll to Top