Työkokemusta hankkimassa

HT-tutkintoon osallistuminen edellyttää vähintään kahden vuoden työkokemusta. Varsinaisesti HT-tilintarkastajaksi hyväksytään kuitenkin vasta, kun työkokemusta on kasassa yhteensä kolme vuotta.

Mistä tarvittavaa työkokemusta sitten voi hankkia? Suuri osa tilintarkastusyhteisöistä tarjoaa vastavalmistuneille tai vielä opintojaan suorittaville trainee- tai harjoittelupaikkoja. Harjoittelu kestää tyypillisesti muutamia kuukausia ajoittuen tammi-toukokuulle eli tilintarkastuksen kiirekauteen.

Harjoittelujaksolla tilintarkastajan työstä saa käytännön kokemusta. Osana tiimiä pääsee tutustumaan isompien yritysten tarkastuksiin ja itsenäistä vastuuta annetaan pienempien yritysten tai asunto-osakeyhtiöiden osalta.

Kokemukset harjoittelujaksoilta ovat positiivisia. Ammatin monipuolisuus avautuu ja samalla kokemusta saa työyhteisöstä ja tiimeistä. Monella urahaaveet vahvistuvat juuri harjoittelujakson myötä.

Harjoittelujakso toimii ponnahduslautana avustaviin tilintarkastustehtäviin. Nämä syventävät käytännön osaamista ja samalla omat vastuut kasvavat. Avustavissa tilintarkastustehtävissä toimivat pääsevät usein mukaan myös tilintarkastusyhteisöjen sisäisiin koulutuksiin.

Kahden tai kolmen vuoden työkokemus tarjoaa oivalliset eväät matkalle kohti tilintarkastajatutkintoa!

Scroll to Top