Luonnos ISA-LCE-standardista käännetty suomeksi

Kansainvälisiä tilintarkastusalan standardeja laativa IAASB julkaisi luonnoksen uudesta yksinkertaisten yhteisöjen tilintarkastuksissa sovellettavasta ISA-standardista verkkosivuillaan heinäkuussa 2021.

päivitetty 19.11.2021: IAASB muuttanut LCE-standardin hyväksymisen aikataulua.

Kansainvälisiä tilintarkastusalan standardeja laativa IAASB julkaisi luonnoksen uudesta yksinkertaisten yhteisöjen tilintarkastuksissa sovellettavasta ISA-standardista verkkosivuillaan heinäkuussa 2021.

Suomen Tilintarkastajat ry on kääntänyt standardiluonnoksen suomeksi jäsentensä käyttöön. Käännös on epävirallinen eli sitä ei ole käsitelty yhdistyksen IFAC-käännöstyöryhmässä, less-complex -termin suomenkielistä käännöstä lukuun ottamatta. Käännös ei sisällä IAASB:n julkaisemaa esipuhetta (Explanatory Memorandum), ohjeita standardin kommentoimiseksi tai muita IAASB:n julkaisemia lisämateriaaleja, jotka löytyvät IAASB:n verkkosivuilta.

Suomen Tilintarkastajat ry:n jäsenet voivat tutustua standardiluonnoksen käännökseen ST-Online-palvelussa: Omat käyttöoikeudet > Jäsenetu | Perusosa > Luonnos ISA-LCE-standardiksi

Olemme koonneet jäsenistämme LCE-työryhmän, joka käy standardiluonnosta läpi syksyn aikana. Kommentteja standardiluonnokseen käsitellään myös tilintarkastustoimikunnassamme ja yhdistyksemme hallituksessa.

IAASB pyytää kommentteja standardiluonnokseen tammikuun 2022 loppuun mennessä ja lopullisen standardin hyväksyminen on tarkoitus tapahtua IAASB:ssa maaliskuussa 2023. Jos standardiin tulee kommenttien perusteella paljon muutoksia, on mahdollista, että IAASB julkaisee uuden luonnoksen kommentoitavaksi. Tämä kuitenkin viivästyttäisi lopullisen standardin hyväksymistä. Lopullisen standardin sisältö voi joka tapauksessa poiketa luonnoksesta.

Lisätietoa LCE:stä löydät Ajankohtaista-sivulta avainsanalla ”LCE”.

Lisää samasta aiheesta

LCE-ISA-standardi julkaistu verkkokirjana

Kansainvälinen tilintarkastusstandardi yksinkertaisten yhteisöjen tilintarkastuksiin (LCE-ISA-standardi) -verkkokirja on julkaistu ST-verkkopalvelussa tuotteen tilaajien ja jäsentemme käyttöön. Painettu kirja toimitetaan tilaajille elokuussa.

Lue lisää

Vuoden 2024 opiskelija-apurahat on jaettu 

Myönnämme vuosittain apurahoja tilintarkastusta opiskeleville tai tilintarkastusalaa tutkiville. Tänäkin vuonna apurahahakemuksia saatiin runsaasti eri korkeakouluista. Monipuolisten ja ajankohtaisten tutkimusaiheiden joukosta valittiin viisi apurahansaajaa.

Lue lisää

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.

Scroll to Top