Muutoksia julkishallinnon tilintarkastuskertomuksiin

Uuteen kuntalakiin perustuvat ja hyvinvointialueiden tilintarkastuskertomusmallit on julkaistu ST-Onlinessa.

Uuteen kuntalakiin perustuvat ja hyvinvointialueiden tilintarkastuskertomusmallit on julkaistu ST-Onlinessa.

Kuva: Vesa Sammalisto

Kuntalaki uudistui 21.5.2021, minkä johdosta kuntalakiin perustuvat tilintarkastuskertomukset ovat uudistuneet. Suomenkieliset mallit on päivitetty ST-Onlineen.

Hyvinvointialueille on laadittu omat tilintarkastuskertomusmallinsa. Suomenkieliset mallit löytyvät ST-Onlinesta.

Ruotsinkieliset kuntalain mukaiset mallit ja hyvinvointialueiden mallit päivitetään lähiviikkojen aikana, kuten myös seurakuntien kertomusmallit sekä kaikki vahvistusilmoituskirjeet ja toimeksiantokirjeet.

Kaikki julkishallinnon tilintarkastuskertomusmallimme ovat jäsentemme käytettävissä ST-Onlinessa Word-muotoisina. Esimerkit julkishallinnon tilintarkastuskertomuksista on julkaistu täällä.

Lisää samasta aiheesta

Tilinpäätösmerkintä saattaa tulevaisuudessa jäädä pois

Tilinpäätösmerkintä voidaan tulevaisuudessa jättää tekemättä, jos pystytään muulla tavoin luotettavasti yksilöimään se tilinpäätös, josta tilintarkastuskertomus on annettu. Muutos liittyy tilinpäätösten digitalisoitumiseen. Siitä, mikä on riittävän luotettava tapa, ei ole vielä annettu ohjeistusta.

Lue lisää

Tilintarkastajan raporttimallit 2023 päivitetty

Tilintarkastajan raportointi -kirja on yksi tärkeimmistä tilintarkastajan työssään käyttämistä julkaisuista. Vuosittain päivitettävä julkaisu on nyt ilmestynyt ST-verkkopalvelussa ja painettuna kirjana. Muutoksia tehtiin muun muassa IFRS-kertomuksiin.

Lue lisää

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.

Scroll to Top