Nella Koivisto – kansainvälinen harjoittelija Accountancy Europella

Nella Koivisto opiskelee viidettä vuotta Åbo Akademissa, pääaineena hänellä on laskentatoimi.

Onneksi olkoon, Nella! Olet Accountancy Europen uusi harjoittelija.

Kerrotko hieman itsestäsi ja kosketuksestasi tilintarkastusalaan?

Olen 24-vuotias kauppatieteiden opiskelija Turusta. Opiskelen viidettä vuotta Åbo Akademissa, ja pääaineeni on laskentatoimi. Sivuaineina olen opiskellut markkinointia sekä organisaatiota ja johtamista.

Viime lukuvuoden vietin Erasmus+ -vaihdossa Rennesissä Ranskassa, jossa pääsin opiskelemaan kansainvälisessä ympäristössä ranskaksi ja englanniksi. Myös Suomessa olen osallistunut kansainväliseen toimintaan opintojeni aikana Erasmus Student Network Åbo Akademin toiminnassa sekä kansainvälisenä tutorina.

Tilintarkastukseen tutustuin ensimmäisen kerran yliopistossa sisäisen valvonnan ja tilintarkastuksen kurssilla. Jo silloin tilintarkastus vaikutti mielenkiintoiselta alalta. Muutamaa vuotta myöhemmin hain tilintarkastusharjoitteluun, sillä halusin oppia lisää tilintarkastuksesta ja soveltaa opintojen aikana saamiani tietoja käytännössä.

Alkuvuodesta 2019 olin tilintarkastustraineena KPMG:llä Helsingissä. Tutustuin tilintarkastuksen maailmaan käytännössä ja opin lisää myös taloushallinnosta. Harjoittelun aikana huomasin, että tilintarkastus on paljon laajempi kokonaisuus kuin olin aikaisemmin ajatellut. Työtehtävien ja asiakkaiden vaihtelevuus tekivät harjoittelusta erityisen mielenkiintoisen. Lisäksi oli kiinnostavaa päästä näkemään monen eri yrityksen käytäntöjä ja huomata, miten eri tavalla hyvin samanlaiset toiminnot voidaan järjestää.

Miten päädyit harjoittelijaksi Accountancy Europeen ja mitä tehtäviisi kuuluu?

Olen aina ollut kiinnostunut kansainvälisestä yhteistyöstä, ja haaveenani on ollut jo pitkään työskennellä ulkomailla. Maaliskuussa 2019 haaveeni toteutui ja pääsin yhdistämään kiinnostukseni tilintarkastukseen ja kansainväliseen yhteistyöhön, kun aloitin harjoitteluni Accountancy Europella.

Asun Belgiassa ja suoritan harjoitteluani Accountancy Europen toimistolla Brysselin Schuman-alueella. Tarkastelen tilintarkastusta laajemmasta näkökulmasta ja tutustun tilintarkastukseen koko Euroopan alueella. Analysoin datan avulla, kuinka vuoden 2014 tilintarkastusuudistus (Audit Reform) on vaikuttanut tilintarkastukseen Euroopassa. Tarkastelen myös, ovatko uudistuksen tavoitteet toteutuneet oletetusti. Päivittäiseen työhöni kuuluvat aineiston analysointi ja erilaisten raporttien ja julkaisujen kirjoittaminen. Järjestämme myös erilaisia tapahtumia ja kokouksia, joissa olen tavannut eurooppalaisia vaikuttajia ja Accountancy Europen jäseniä ympäri Eurooppaa.

Tilintarkastusasiantuntijamme Riitta Laine tapasi Nellan Brysselissä osallistuessaan Audit and Assurance Policy Groupin (AAPG) kokoukseen. Seuraamme Nellan harjoittelua ja työn tuloksia mielenkiinnolla!

Jaa artikkeli

Lisää samasta aiheesta

Tilintarkastaja rakentaa ammatti-identiteettiään läpi uran

Menestyminen tilintarkastajana pohjautuu tutkimusten mukaan vahvasti henkilön ammatti-identiteettiin. Kestävän ammatti-identiteetin muodostuminen edellyttää, että tilintarkastaja ymmärtää arvojen, tilintarkastajan roolin ja vastuiden, ammattikäytäntöjen ja -standardien sekä ammattitaidon merkityksen.

Lue lisää

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.

Scroll to Top