STwebinaari: Osakeyhtiön hallinnon tarkastus

Suomen Tilintarkastajat ry:n laatima suositus osakeyhtiön hallinnon tarkastuksesta julkaistiin toukokuussa 2021. Järjestämme aiheesta kaikille avoimen webinaarin keskiviikkona 29.9.

Suomen Tilintarkastajat ry:n laatima suositus osakeyhtiön hallinnon tarkastuksesta julkaistiin toukokuussa 2021. Yhdistyksen laatima suositus on ensisijaisesti suunnattu tilintarkastajille ja tuo konkretiaa siihen, mitä ja miten pitää tarkastaa. Järjestämme aiheesta kaikille avoimen webinaarin keskiviikkona 29.9.

Suomessa noin 100 000 osakeyhtiötä on vuosittain tilintarkastuksen kohteena. Osakeyhtiön luonteeseen kuuluu, että se on omistajistaan irrallinen itsenäinen oikeushenkilö. Yhtiöoikeuden näkökulmasta osakkeenomistajat ovat vastuussa vain sijoittamallaan pääomalla.

Omistajistaan erillisestä oikeushenkilöllisyydestä johtuen, voidaan osakeyhtiön hallinnolle asettaa tiettyjä vähimmäisvaatimuksia, joiden huolehtimisesta yhtiön johto on vastuussa. Tämä koskee esimerkiksi päätösten pöytäkirjaamista tai muunlaista dokumentointia sekä erilaisten rekisteröintivelvoitteista huolehtimista. 

Vaikka ensisijainen vastuu osakeyhtiön hallinnon asianmukaisesta järjestämisestä kuuluu yhtiön johdolle, on myös tilintarkastajalla tiettyjä velvollisuuksia.

Suomen Tilintarkastajat ry laati suosituksen osakeyhtiön hallinnon tarkastamisesta. Suositus on ensisijaisesti suunnattu tilintarkastajille apuvälineeksi hallinnon tarkastuksen sisällön jäsentämiseksi. Suosituksesta voi olla hyötyä myös muille hyvään osakeyhtiön hallinnon järjestämiseen tähtääville toimijoille.

ST järjestää laatimansa suosituksen innoittamana osakeyhtiön hallinnon tarkastamisesta webinaarin keskiviikkona 29.9.2021. Hallinnon tarkastamisen jäsentämisestä kertoo suositusta valmistelleesta työryhmästä KTM, OTM Anne Kulla ja kommenttipuheenvuoron tarjoilee KHT-tilintarkastaja Ville Vasama

Osakeyhtiön hallinnon tarkastus -webinaari

Webinaarissa aiheesta puhumassa:
Jarkko Raitio, asiantuntija, Suomen Tilintarkastajat ry,
Anne Kulla, partneri, Greenstep Oy
Ville Vasama, johtaja, KHT, DHS Oy Audit Partners

Webinaari on ilmainen ja tarkoitettu kaikille yrittämisestä, hyvästä hallinnosta ja tilintarkastuksesta kiinnostuneille. Tilaisuuden tallenne on katsottavissa alla.

Lisätietoja: viestinnän asiantuntija Henna Ristikangas, henna.ristikangas@tilintarkastajat.fi

Lisää samasta aiheesta

Yhdistyksen vuosikokous 2024

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään torstaina 13. kesäkuuta 2024 Crowne Plaza Helsinki – Hesperiassa. Ennen vuosikokousta järjestetään tuttuun tapaan Jäsenpäivän koulutus.

Lue lisää

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.

Scroll to Top