IFRS-keskustelufoorumi 15.6.

Voimmeko vaikuttaa nykyistä enemmän IFRS-standardien sisältöön ja kehitykseen? Tule mukaan IFRS-keskustelufoorumiin!

Mitä on suomalainen IFRS-keskustelu? Voimmeko vaikuttaa nykyistä enemmän IFRS-standardien sisältöön ja kehitykseen? Tule mukaan IFRS-keskustelufoorumiin!

IFRS-standardien merkitys on kasvamassa pakollisen kestävyysraportoinnin myötä entisestään. Samalla paikallinen raportointiympäristö ja sen kehittäminen korostuvat. Suomen Tilintarkastajat ry haluaa edistää IFRS-keskustelua Suomessa. Siksi aloitamme toistuvat IFRS-keskustelufoorumit.

Ensimmäisessä foorumissa tiistaina 15.6. EFRAGin hallituksen varajäsen Elina Peill, Deloitte, kertoo EFRAGin roolista sekä IFRS- että kestävyysraportoinnissa ja avaa ajankohtaisia, EFRAGin hallituksen käsittelyssä olevia asioita. Suomen Tilintarkastajien roolia valottaa johtava asiantuntija Ingalill Aspholm.

Keskustelufoorumin tarkoituksena on tunnistaa erityisesti suomalaisia näkökulmia IFRS-keskusteluun, ja näin aluksi myös kehittää toimivinta lähestymistapaa niiden esiin saamiseen ja jakamiseen. Tilaisuudet on rakennettu nimenomaan keskusteluja ja puheenvuoroja varten. Lyhyiden alustusten jälkeen areena avataan avoimelle keskustelulle. Se, millaiseksi IFRS-keskustelufoorumi muodostuu, on kiinni osallistujista – myös sinä voit vaikuttaa!

IFRS-keskustelufoorumien taustalla on Suomen Tilintarkastajien rooli luottamuksen rakentajana myös IFRS-raportoinnissa.

IFRS-keskustelufoorumi

Aika: Ti 15.6. klo 14‒15.30
Paikka: Teams-kokous

Voit lähettää jo ilmoittautumisen yhteydessä kysymyksiä puhujille. Tarkempi keskusteluagenda lähetetään ilmoittautuneille ennen tilaisuutta.

Tilaisuus on ilmainen ja tarkoitettu yhdistyksen jäsenille ja sidosryhmille.

Ilmoittaudu viimeistään maanantaina 14.6.
IFRS-keskustelufoorumi järjestetään seuraavan kerran elokuussa 2021.

Lisätietoja keskustelufoorumista antaa johtava asiantuntija Ingalill Aspholm, ingalill.aspholm@tilintarkastajat.fi.

EFRAG vaikuttaa raportoinnin kehitykseen

EFRAG (European Financial Reporting Advisory Group) on Euroopan ääni taloudellisesta raportoinnista käytävässä keskustelussa. EFRAGin vaikutus näkyy vielä toistaiseksi lähinnä listattujen yhtiöiden raportoinnissa, mutta tulevaisuudessa vaikutus voi olla laajempi.

EFRAG pähkinänkuoressa:

  • Vuonna 2001 perustettu yksityinen yhdistys
  • Euroopan komission neuvonantaja IFRS-standardeihin ja niiden muutoksiin liittyen.
  • Pyrkii vaikuttamaan IFRS-standardien säädöstyöhön jo ennen niiden julkaisemista.
  • Tuottaa tutkimustietoa taloudellisen raportoinnin kehittämisestä.
  • Toiminnan perustana aktiivinen yhteistyö eri sidosryhmien kanssa.

EFRAGista kestävyysraportointistandardien kehittäjä:

  • EU-komission luonnos kestävyysraportointidirektiiviksi (CSRD) nimeää EFRAGin EU:n uusien kestävyysraportointistandardien kehittäjäksi.
  • EFRAG on aloittamassa standardien kehittämistyötä. Tavoitteena on mahdollisimman läpinäkyvä työ ja sidosryhmien osallistaminen.
  • Ensimmäisten standardiluonnosten on tarkoitus valmistua kesäkuussa 2022. Raportointi uusien standardien mukaan koskettaisi kaikkia yli 250 hengen yhtiöitä EU:ssa vuodesta 2023 eteenpäin.

Lisää samasta aiheesta

STanssi-työkirjan käyttökoulutukset

STanssi-työkirjat tukevat tilintarkastajia ja heidän apulaisiaan hyvän tilintarkastustavan mukaisessa tilintarkastuksessa ja tarkastuksen dokumentoimisessa. Tule kuulemaan käyttövinkit ilmaiseen koulutukseen!

Lue lisää

Kesäpäivät tulee taas elokuussa

Kesäpäivät on vuoden suurin ja monipuolisin tapahtuma jäsenillemme ja siinä yhdistyy tilintarkastajan osaamista päivittävät koulutukset sekä rento yhdessä olo ja verkostoituminen kollegoiden kanssa. Tänä vuonna Kesäpäivät järjestetään Tampereella 23.–25. elokuuta.

Lue lisää

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.

Scroll to Top