Tilintarkastajien raportointi STM:n valtionavustuksista muuttuu

Sosiaali- ja terveysministeriön antamista valtionavustuksista raportoidaan jatkossa ISRS 4400 -standardin mukaisesti. Ministeriö on laatinut tilintarkastajille ohjeet ja malliraportin.

Sosiaali- ja terveysministeriön antamista valtionavustuksista raportoidaan jatkossa ISRS 4400 -standardin mukaisesti. Ministeriö on laatinut tilintarkastajille ohjeet ja malliraportin.

Sosiaali- ja terveysministeriö myöntää valtionavustusta muun muassa sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämiseen, terveyden edistämiseen sekä muihin toimialansa hankkeisiin. Rahoitusta ja avustuksia voivat hakea muun muassa julkiset organisaatiot ja yleishyödylliset yhteisöt.

STM:n valtionavustuspäätöksissä ei aiempina vuosina ole edellytetty tilintarkastajan raportoinnilta minkään tietyn tilintarkastusalan standardin mukaisuutta. Nyt niille on laadittu liitännäispalvelustandardiin ISRS 4400 (uudistettu) ”Erikseen sovittuja toimenpiteitä koskevat toimeksiannot” perustuvat ohjeet ja malliraportti.

Jatkossa pääsääntöisesti kaikissa STM:n avustuspäätöksissä edellytetään, että avustuksen saajan hankkivan tilintarkastajalta ISRS 4400 -standardin mukaisen raportin (nk. AUP-raportti).

STM:n ohjeet tilintarkastajalle ja malliraportti löytyvät täältä.

Lue lisää:

Lisää samasta aiheesta

Tilintarkastajat ja AVIn rahanpesun valvontarekisteri

Aluehallintoviraston (AVI) tulkinta rahanpesulaista on jälleen muuttunut. Virasto on sopinut yhdessä PRH:n kanssa valvontavastuun jakamisen periaatteista. AVI ja PRH ovat sopineet noudattavansa ns. yhden valvojan periaatetta, eli eivät enää valvo samanaikaisesti samaa ilmoitusvelvollista.

Lue lisää

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.

Scroll to Top