Asiantuntijamme mukana akateemisessa julkaisussa

Suomen Tilintarkastajien asiantuntijat Riitta Laine ja Jarkko Raitio debytoivat Tampereen Yliopiston kokoomateoksessa artikkelillaan 'Tilintarkastus tarvitsee tarkoituksenmukaiset tilintarkastusstandardit'.

Tampereen yliopisto järjestää joka toinen vuosi Tilintarkastuksen ja arvioinnin symposiumin. Symposiumin yhteydessä julkaistaan kokoomateos, jossa syvennytään tilintarkastuksen, evaluaation ja omistajaohjauksen ajankohtaisiin ilmiöihin ja kysymyksiin. Artikkelien kirjoittajina ovat alan tutkijat sekä tarkastuksen ja arvioinnin kokeneet asiantuntijat.  

Tänä vuonna kokoomateoksen nimi on Tilintarkastus ja evaluaatio – talouden ja sääntelyn vuoropuhelu. Asiantuntijamme Riitta Laine ja Jarkko Raitio debytoivat Tilintarkastus tarvitsee tarkoituksenmukaiset tilintarkastusstandardit. Artikkelin tarkoituksena on kuvata, miksi kansainväliset tilintarkastusstandardit (ISA-standardit) ovat tärkeitä tilintarkastuksen laadulle ja yhtenäisyydelle, ja miksi ne ovat haastavia soveltaa erityisesti pienten yhteisöjen tilintarkastuksessa. Artikkelissa kuvataan myös, miten ISA-standardeja sovelletaan ja noudatetaan Suomessa, sekä arvioidaan IAASB:n vuonna 2021 julkaiseman ISA for LCE-standardin luonnoksen perusteella, helpottaisiko uusi standardi pienten ja yksinkertaisten yhteisöjen tilintarkastuksen standardeihin liittyvissä haasteissa. 

Artikkeli on kirjoitettu syksyllä ja talvella 2022-2023 eikä siinä ole huomioitu aivan viimeisimpiä käänteitä LCE-standardin kehityksessä ja IAASB:n suunnitelmissa. Niitä voit seurata verkkosivuillamme

Jaa artikkeli

Lisää samasta aiheesta

LCE-ISA-standardi julkaistu verkkokirjana

Kansainvälinen tilintarkastusstandardi yksinkertaisten yhteisöjen tilintarkastuksiin (LCE-ISA-standardi) -verkkokirja on julkaistu ST-verkkopalvelussa tuotteen tilaajien ja jäsentemme käyttöön. Painettu kirja toimitetaan tilaajille elokuussa.

Lue lisää

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.

Scroll to Top