Business Finlandin uudet tarkastusraporttipohjat julkaistu

Business Finland on julkaissut päivitetyt tarkastusraporttipohjat verkkosivuillaan. Päivityksessä on huomioitu muun muassa ISRS 4400 -liitännäisstandardin uudistuminen 1.1.2022 alkaen.

Business Finland on julkaissut päivitetyt tarkastusraporttipohjat verkkosivuillaan. Päivityksessä on huomioitu muun muassa ISRS 4400 -liitännäisstandardin uudistuminen 1.1.2022 alkaen.

Business Finland -rahoituksen saajan on toimitettava loppuraportin yhteydessä riippumattoman tilintarkastajan tarkastusraportti projektin kestoajalta. Tilintarkastaja tekee tarkastuksen ja raportoi tarkastuksesta liitännäisstandardin ISRS 4400 Erikseen sovittavia toimenpiteitä koskevat toimeksiannot mukaisesti. Standardi on uudistunut ja se on tullut voimaan 1.1.2022.

Business Finland on yhdessä Suomen Tilintarkastajat ry:n kanssa päivittänyt Business Finlandin rahoituksessa käytettävät tarkastusraporttipohjat vastaamaan uudistunutta standardia. Uusia tarkastusraporttipohjia käytetään sellaisissa toimeksiannoissa, joiden ehdoista tilintarkastaja ja toimeksiantaja (rahoitusta saanut organisaatio) sopivat 1.1.2022 tai sen jälkeen. Business Finlandin nettisivuilta löytyvät sekä aikaisemmin käytössä olleet tarkastusraporttipohjat että uudet, päivitetyt tarkastusraporttipohjat. Raporttipohjat ja tietoa tilintarkastajalle löytyvät Business Finlandin nettisivuilta.

Tilintarkastajan on hyvä huomata, että eri rahoitusmuodoille on omat rahoitusehtonsa ja raporttimallinsa. Joitain raporttimalleja yhdistettiin päivityksen yhteydessä.

Tutustu Business Finlandin tiedotteeseen. Lisätietoja tarkastusraporttipohjista antaa Senior director Anne Kleemola p. 358 50 557 7653, anne.kleemola@businessfinland.fi

Lue lisää:

Lisää samasta aiheesta

Kevään 2023 apurahat jaettiin viidelle tutkimukselle

Myönnämme vuosittain apurahoja tilintarkastusta opiskeleville tai tilintarkastusalaa tutkiville. Tänä keväänä apurahoja jaettiin viisi kappaletta, joista yksi on väitöskirjatutkimus. Tutkielmissa oli tunnistettu ajankohtaiset teemat esimerkiksi kestävyysraportoinnista ja alan houkuttelevuudesta.

Lue lisää

Pohjoismaat kannattavat uutta LCE-standardin osaa 

Kansainvälisiä tilintarkastusalan standardeja antava IAASB julkaisi tammikuussa 2023 luonnoksen uudeksi LCE-standardin osaksi, joka koskee konsernitilinpäätösten tilintarkastusta. Suomen Tilintarkastajat ry kommentoi luonnosta pohjoismaisella yhteistyöllä NRF:n kautta.

Lue lisää

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.