In memoriam Veijo Riistama

Tilintarkastusalan pitkäaikainen vaikuttaja Veijo Riistama on kuollut. Yhdistys ja koko ala jää kaipaamaan yhtä merkittävimmistä tilintarkastusalan toimijoista.

Kauppatieteiden tohtori, dosentti Veijo Riistama nukkui pois 26.4.2023 91-vuotiaana. Veijo Riistama on nimi ja käsite, jota Suomessa oppinsa saanut laskentatoimen ja tilintarkastuksen harjoittaja ei ole voinut välttää.

Veijo Riistama kuului Suomen legendaarisimpiin ja merkittävimpiin tilintarkastuksen toimijoihin. Erityisen merkittävänä voidaan pitää hänen teostaan Tilintarkastuksen teoria ja käytäntö. Kirjallisuuslistaan kuuluvat luonnollisesti myös konsernitilinpäätöksen oppikirjat ja kirjanpitolain kommentaarit.

Veijo Riistaman pitkä ja ansiokas ura sisälsi muun muassa akateemista maailmaa tilintarkastukseen kohdennetun laskentatoimen professuurin hoitamisena Helsingin kauppakorkeakoulussa, KHT-tilintarkastajana toimimista sekä pöydän toisella puolella olemista Lännen Tehtaat Oy:n (nykyinen Apetit) toimitusjohtajan roolissa. Hän jatkoi tilintarkastuksen kehittämistä vielä kauan aktiiviuransa jälkeen.

Veijo Riistama osallistui aktiivisesti tilintarkastusalan kansainvälisten standardien suomentamiseen Suomen Tilintarkastajat ry:n (aiemmin KHT-yhdistys) IFAC-käännöstyöryhmän jäsenenä yli kymmenen vuoden ajan vuosina 2005–2015. Hänen panoksensa oli merkittävä varsinkin käännöstekstin oikeakielisyyden, selkeyden ja johdonmukaisuuden kannalta.

Suomen Tilintarkastajat ry myönsi Veijo Riistamalle elämäntyöpalkinnon vuonna 2019.

Jaa artikkeli

Lisää samasta aiheesta

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.

Scroll to Top