Riskienarviointistandardi ISA 315 uudistuu

Kansainvälinen riskienarviointistandardi ISA 315 ”Olennaisen virheellisyyden riskien tunnistaminen ja arvioiminen” uudistuu. Uudistettu standardi tulee voimaan tilintarkastuksissa, jotka koskevat 15.12.2021 tai sen jälkeen alkavia tilikausia.

Kansainvälinen riskienarviointistandardi ISA 315 ”Olennaisen virheellisyyden riskien tunnistaminen ja arvioiminen” uudistuu. Uudistettu standardi tulee voimaan tilintarkastuksissa, jotka koskevat 15.12.2021 tai sen jälkeen alkavia tilikausia.

Kansainvälinen riskienarviointistandardi ISA 315 ”Olennaisen virheellisyyden riskien tunnistaminen ja arvioiminen” uudistuu. Uudistettu standardi tulee voimaan tilintarkastuksissa, jotka koskevat 15.12.2021 tai sen jälkeen alkavia tilikausia. Standardin aikaisempi soveltaminen on sallittua.

Kansainvälisiä tilintarkastusalan standardeja antava IAASB (International Auditing and Assurance Standards Board) julkaisi uudistetun ISA 315 -standardin ”Olennaisen virheellisyyden riskien tunnistaminen ja arvioiminen” (Identifying and assessing the risks of material misstatement) joulukuussa 2019. Englanninkieliseen standardiin voi tutustua IFACin verkkosivuilla.

Standardi on käännetty suomeksi ja hyväksytty julkaistavaksi yhdistyksemme hallituksessa 30.11.2020. Uudistettu standardi tulee sisältymään kevään aikana julkaistavaan Kansainväliset tilintarkastusalan standardit 2020 -koosteeseen. Standardi julkaistaan koosteen lopussa, sillä se ei ole vielä julkaisuhetkellä voimassa.

Suomen Tilintarkastajat ry:n jäsenet pääsevät tutustumaan käännettyyn standardiin täältä.

Suomen Tilintarkastajat ry kääntää ja julkaisee kansainvälisiä tilintarkastusalan standardeja. Voit lukea lisää siitä, kuinka tilintarkastusalan standardit kääntyvät suomen kielelle artikkelistamme.

Lisää samasta aiheesta

yhteistyokuvituskuva

Standardin korvaaminen suosituksella eräissä tilintarkastajan tehtävissä

Monessa tilintarkastajan suorittamassa varmennuksessa tai tarkastuksessa on viitekehyksenä joku kansainvälinen tilintarkastusalan standardi, joka mainitaan tilintarkastajan raportilla. Standardit eivät kuitenkaan aina ole yhteensopivia tilintarkastajan lausuntoja koskevien kansallisten lakien kanssa. Korvaamme tietyissä raporttimalleissamme mainitut standardit omilla suosituksillamme vuoden 2024 aikana.

Lue lisää

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.

Scroll to Top