ISA 570 -standardi uudistuu – luonnos julkaistu 

Kansainvälinen tilintarkastusstandardi ISA 570 Toiminnan jatkuvuus uudistuu jälleen. IAASB on julkaissut luonnoksen uudistetusta standardista sidosryhmien kommentoitavaksi. Kommentointiaikaa on 24.8.2023 saakka.

Kansainvälisiä tilintarkastusalan standardeja antava IAASB on julkaissut luonnoksen uudistetuksi ISA 570 Toiminnan jatkuvuus -standardiksi. 

Standardiin ehdotetuilla muutoksilla on tarkoitus 

  • edistää yhtenäistä toimintatapaa ja mahdollistaa toiminnan jatkuvuuteen liittyviin riskeihin vastaaminen tehokkaalla tavalla 
  • vahvistaa tilintarkastajan arvion tekemistä johdon toiminnan jatkuvuutta koskevasta arviosta  
  • korostaa ammatillisen skeptisyyden tärkeyttä 
  • edistää toiminnan jatkuvuuteen liittyvien tilintarkastajan velvollisuuksien ja työn läpinäkyvyyttä (ml. kommunikaatioon ja raportointiin liittyvien vaatimusten vahvistaminen) 

IAASB pyytää kommentteja standardiluonnokseen 24. elokuuta 2023 mennessä. 

Jaa artikkeli

Lisää samasta aiheesta

LCE-ISA-standardi julkaistu verkkokirjana

Kansainvälinen tilintarkastusstandardi yksinkertaisten yhteisöjen tilintarkastuksiin (LCE-ISA-standardi) -verkkokirja on julkaistu ST-verkkopalvelussa tuotteen tilaajien ja jäsentemme käyttöön. Painettu kirja toimitetaan tilaajille elokuussa.

Lue lisää

LCE-ISA-standardin käännös hyväksytty

Suomen Tilintarkastajat ry:n hallitus hyväksyi suomenkielisen käännöksen LCE-ISA-standardista toukokuun kokouksessaan. Samalla hyväksyttiin julkaistavaan standardiin liittyvät kansalliset lisäykset. Standardia voi soveltaa välittömästi.

Lue lisää

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.

Scroll to Top