Konsernien tilintarkastus mukaan LCE:n soveltamisalaan

IAASB hyväksyi joulukuun kokouksessaan luonnoksen uudesta konsernitilinpäätösten tilintarkastusta koskevasta LCE-standardin osiosta. Luonnos julkaistaan kommentoitavaksi tammikuussa.

IAASB hyväksyi joulukuun kokouksessaan luonnoksen uudesta konsernitilinpäätösten tilintarkastusta koskevasta LCE-standardin osiosta (osa 10). Luonnos julkaistaan kommentoitavaksi tammikuussa.

Uutista on päivitetty 16.12.2022 lisäämällä tietoa tulevasta webinaarista.

Alun perin LCE:n soveltamisalan ulkopuolelle jätetyt konsernitilinpäätösten tilintarkastukset on nyt lisätty soveltamisalaan tietyin rajoituksin. LCE-standardia ei esimerkiksi voi soveltaa konsernin tilintarkastuksessa silloin, kun

  • yksikin konsernin yhtiöistä ei ole LCE (less complex entity) tai
  • konsernin tilintarkastuksessa hyödynnetään oman tarkastustiimin ulkopuolisia, ns. konsernin osien tarkastajia (component auditors).

Luonnos LCE-standardin konsernien tilintarkastusta koskevasta osasta julkaistaan tammikuun 2023 aikana, jonka jälkeen sidosryhmillä on 90 päivää aikaa antaa kommenttinsa IAASB:lle.

Webinaari LCE-standardista

IFAC, IAASB ja EFAA (European Federation of Accountants and Auditors for SMEs) järjestävät 16.2.2023 klo 15 (huom! Suomen aikaa) tunnin mittaisen webinaarin, jossa kerrotaan LCE-standardiin luonnosvaiheen jälkeen tehdyistä muutoksista ja projektin etenemisaikataulusta. Webinaari on englanninkielinen.

Webinaariin voi ilmoittautua IFAC:n verkkosivuilla. Se striimataan myös IFACin Youtube-kanavalla.

Jaa artikkeli

Lisää samasta aiheesta

ISA 240 -standardi uudistuu – luonnos julkaistu

Kansainvälinen tilintarkastusstandardi ISA 240 Väärinkäytöksiin liittyvät tilintarkastajan velvollisuudet tilintarkastuksessa uudistuu. IAASB on julkaissut luonnoksen uudistetusta standardista sidosryhmien kommentoitavaksi. Kommentointiaikaa on 5.6.2024 saakka.

Lue lisää

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.

Scroll to Top