Rohkeaa heittäytymistä ja oman osaamisen korostamista

Jäsenpäivä pidettiin 8. kesäkuuta Helsingissä. Uudistuneessa jäsenpäivässä korostettiin ammattiylpeyttä, tilintarkastajan osaamista ja rohkeaa heittäytymistä. Lisäksi pohdittiin muun muassa alan tulevaisuuden näkymiä ja hankalia asiakaskohtaamisia.

Järjestimme 8. kesäkuuta jäsenillemme, uudistuneen, kevyemmällä sisällöllä vaikkakin painavalla asialla varustetun jäsenpäivän. Jäsenpäivän koulutusten teemoissa nostettiin esiin muun muassa tilintarkastajan osaamisen monipuolista hyödyntämistä, henkilöbrändäystä, tilintarkastajan työn tulevaisuuden näkymiä ja alan houkuttelevuutta.

Jaajo Linnonmaa

Jäsenpäivän käynnisti sarjayrittäjä, somevaikuttaja Jaajo Linnonmaa. Jaajo kertoi valovoimaisella tavalla oman uratarinansa kautta henkilöbrändin rakentamisesta. Esityksessään Jaajo kehotti kaikkia heittäytymään ja haastamaan itseään rohkeasti. ”Kokeilkaa sellaisia juttuja, mitkä kiinnostavat teitä. Niistä tulee hyviä lopputuloksia.”

Viestinnän ja vuorovaikutuksen osaaja Jenni Rajahalme valaisi puheenvuorossaan vuorovaikutustilanteiden haasteita asiakaskohtaamisissa. Jennin esityksessä korostui sukupolvien erilaiset näkökulmat, niiden myötä rakentuvat vuorovaikutuksen haasteet sekä tärkeys tunnistaa nämä työyhteisöissä ja vuorovaikutuksessa laajemminkin.

Yritysvalmentaja ja talouden oivalluttaja Timo Toivanen puhui esityksessään tilintarkastajan roolista asiakaslisäarvon tuottajana. Timo muistutteli puheenvuorossaan tilintarkastajia heidän laajasta osaamisestaan ja ammattitaidostaan. ”Teillä on valtavasti ammatillista osaamista, te pystytte olemaan kehittämässä ja auttamassa asiakkaita. Käyttäkää ammattitaitoanne asiakkaan hyväksi.”

Tunnettuustyössä tulee keskittyä perusasioihin

Koulutuspäivän päätteeksi päästiin kuuntelemaan paneelikeskustelua tilintarkastusalan houkuttelevuudesta ja tulevaisuuden näkymistä. Aiheesta keskustelemassa olivat tilintarkastajat Sari Hakala (NeonAudit), Teemu Laitinen (SYSaudit), Joonas Selenius (BDO) ja Eetu Anttonen (PwC).

Panelistit olivat yhtä mieltä siitä, että alalle tarvitaan kipeästi uusia osaajia. Alan tunnettuustyössä täytyy muistaa muun muassa korkeakouluyhteistyön merkitys ja perusasioiden opettelu.

Teemu Laitinen, Sari Hakala, Joonas Selenius & Eetu Anttonen.

”Alan ja työn tunnettuuden lisäksi pitää tehdä selväksi, mitä se tilintarkastaja oikeasti tekee. Mikä on tilintarkastajan ja kirjanpitäjän ero, edes sitä ei maallikko välttämättä tiedä. Kurssitarjontaan pitää kiinnittää huomiota, myös kouluissa pitää muistaa keskittyä perusasioihin. Pitää opetella kävelemään ennen kuin voi alkaa juoksemaan”, lisäsi Sari Hakala vuorollaan.

Myös alalla pysymisen haasteet huomioitiin paneelikeskustelussa. Ongelmaa pyrittiin taklaamaan korostamalla työn eri tehtäviä, kuten vastuullisuutta ja asiakaspalvelua. ”Kaikki eivät saa ’kiksejä’ tilintarkastuksesta”, toteaa Teemu Laitinen. ”Tilintarkastaja voi nauttia valtavasti asiakkaan palvelemisesta ja sitä puolta työssä pitäisi korostaa”.

Päivän puheenvuorot ja keskustelut saivat runsaasti kiitosta osallistujilta koulutustilaisuuden päätteeksi. Jäsenpäivä huipentui lopuksi hyvän ruuan ja mukavan yhdessä olon merkeissä. Livemusiikkia osallistujille tarjoili PwC:n huikea house band Gains ’N Losses.

Yhdistyksen vuosikokous järjestettiin 8. kesäkuuta, ennen jäsenpäivää. Vuosikokouksen päätökset lisätään erilliseen jäsentiedotteeseen. (vaatii kirjautumisen)

Jaa artikkeli

Lisää samasta aiheesta

Vuoden 2024 opiskelija-apurahat on jaettu 

Myönnämme vuosittain apurahoja tilintarkastusta opiskeleville tai tilintarkastusalaa tutkiville. Tänäkin vuonna apurahahakemuksia saatiin runsaasti eri korkeakouluista. Monipuolisten ja ajankohtaisten tutkimusaiheiden joukosta valittiin viisi apurahansaajaa.

Lue lisää

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.

Scroll to Top