Ensimmäiset ESG-varmentajat valmistuivat

Ensimmäinen vuosikurssi on saanut todistuksensa ESG-valmennuksesta. Seuraava valmennus alkaa huhtikuussa, ja lisäksi tarjolla on ESG-tietopalvelu.

Ensimmäinen vuosikurssi on saanut todistuksensa ESG-valmennuksesta. ST Akatemian ESG-valmennus on herättänyt kiinnostusta maailmalla asti.

Kirjoittaja: Sarianna Toivonen, Thomas Åberg | Kuva: Emilia Viitamäki

Joulukuun alussa Helsingissä juhlittiin tilintarkastajia täysin uudesta näkökulmasta. Paraatipaikalla olivat ne lähes sata tilintarkastajat, jotka saivat maamme ensimmäiset ESG-varmentaja-todistukset.

Juhlijat valmistuivat keväällä alkaneen ST-Akatemian ESG-valmennusohjelman ensimmäiseltä vuosikurssilta. ST-Akatemia on Suomen Tilintarkastajien kokonaan omistama tytäryhtiö, joka tarjoaa koulutusta tilintarkastajille ja muille talouden ammattilaisille.

ST-Akatemian ESG-valmennusohjelma rakennettiin, kun alkoi käydä varmaksi, että EU:n direktiivi muuttaa yritysten vastuullisuusraportointia perustavanlaatuisesti. Tulevasta kestävyysraportoinnista tulee määrämuotoista, vertailukelpoista ja aiempaa luotettavampaa, koska tiedot raportoidaan kansainvälisten standardien mukaan, ja lisäksi tiedot vielä varmennetaan.

ST-Akatemia oli jo hyvissä ajoin luomassa vastuullisuusvalmennuksen kokonaisuutta. Kun kokonaisuudesta tuli kattava, ei ole ihme, se on kiinnostanut myös maailmalla. Valmennuskonsepti on kopioitu melkein sellaisenaan Norjaan norjalaisille tilintarkastajille, ja Tanskakin tilintarkastajien yhdistyksestä on pyydetty tarkempia tietoja.

Valmennus rakennettiin kattavaksi. ST-Akatemian ESG-valmennuksen suunnittelusta vastasivat Suomen Tilintarkastajat ry:n johtava asiantuntija Ingalill Aspholm sekä valmennuksen pedagogiasta vastuun ottanut Hankenin apulaisprofessori Hanna Silvola. Jokaiseen yksittäiseen aiheeseen on etsitty maan paras luennoitsija. Lisäksi valmennuksessa on mukana paljon yritystapauksia, ja siis yritysten edustajia valottamassa vastuullisuuden arkea liike-elämässä.

Ensimmäiseltä vuosikurssilta saadussa palautteessa valmennusta on pidetty vaativana – sekä hyvässä että pahassa. Etenkin tenttejä on pidetty vaikeina, mikä ei ole ihme, sillä uutta opittavaa on niin paljon. Valmennuksessa on neljä tenttiä, yksi jokaisen moduulin jälkeen ja myös yleistason johdatuksena toimivan verkkokoulutuksen jälkeen.

Uusi ESG-valmennusohjelma alkaa huhtikuussa. ST-Akatemia rakentaa myös uudenlaista kestävyyden ja vastuullisuuden digitaalista tietopalvelua. ESG-palvelusta löytyy asiantuntijoiden tuottamaa kirjallista sisältöä, jota on rikastettu kuvilla, videoilla ja muilla graafisilla elementeillä niin, että oppiminen on tehokasta.

Lue koko artikkeli uusimmasta Profiitti-lehdestä.

Jaa artikkeli

Lisää samasta aiheesta

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.

Scroll to Top