Yhdessä olemme vahvempia – terveisiä NRF:stä

Nordiska Revisorsförbundetin tilaisuudet ovat kansainvälisempiä ja monialaisempia kuin äkkiseltään luulisi.

Toiminnanjohtajamme Sanna Alakare kertoo terveisiä pohjoismaisesta yhteistyöstä. Nordiska Revisorsförbundetin tilaisuudet ovat kansainvälisempiä ja monialaisempia kuin äkkiseltään luulisi.

Kuva: Aki Rask

Millaista yhteistyö on pohjoismaisten sisaryhdistysten kanssa?

– Yhteistyö pohjoismaisten sisaryhdistystemme kanssa Nordiska Revisorsförbundetin (NRF) merkeissä on tiivistynyt ajan myötä ja luotaamme tulevaisuuteen entistä proaktiivisemmin. Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Islannin yhdistykset ovat yhdessä viisi kertaa vahvempia kuin erikseen.

NRF on kansainvälinen suunnannäyttäjä, miten?

– Olemme mukana kattojärjestöjemme Accountancy Europen ja IFACin hallituksissa, tilintarkastusalan standardeja asettavan IAASB:n hallituksessa ja IFACin alaisen SMP-komitean hallituksessa.

– Lisäksi on hienoa, että NRF:n tilaisuuksiin halutaan tulla: kattojärjestöjemme ja standardien asettajien edustajat tulevat intoa puhkuen tilaisuuksiin, vaikka ne järjestetään heidän loma-aikanaan ja heille pitkän lentomatkan päässä.

NRF:ää kuunnellaan kansainvälisesti, mistä tämä johtuu?

– Pohjoismaissa käydään avointa ja välitöntä keskustelua alan haasteista. Kollegoita uskalletaan haastaa ja asioita pystytään käsittelemään syvällisesti.

Mitkä teemat ovat nyt NRF:ssä pinnalla?

– Tänä vuonna NRF:n vuosikokous oli Tukholmassa. Teemana oli tilintarkastajan rooli tulevaisuudessa, etiikka ja riippumattomuus. Keskustelukumppaneinamme oli ruotsalaisia sijoittajia ja elinkeinoelämän edustajia.

Millaisia terveisiä sidosryhmien edustajat antoivat tilintarkastajille?

– Tilintarkastaja antaa apua niin, että yritykset ovat valmiita muutoksiin. Yksi tärkeä, jokaista koskettava teema on vastuullisuus.

Mitä odotat tulevaisuudelta?

– Työtä ja kehitettävää riittää, mutta yhteistyö kantaa. Olen iloinen yhteistyöstä pohjoismaisten kollegoiden kanssa. Toinen ilon aiheeni on se, että saamme vahvistettua yhteistyötä alan ulkopuolisten toimijoiden kanssa.

– Uskon siihen, että voimme löytää yhdessä ratkaisun, miten tilintarkastajat pelastavat maapallon tuleville sukupolville.

Tutustu myös:

Lisää samasta aiheesta

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.

Scroll to Top