STwebinaari: VTV:n puoluerahoitusvalvonta ja tilintarkastajan raportointi 

Järjestimme tammikuussa 2024 jäsenillemme webinaarin, jonka aiheena oli VTV:n puoluerahoitusvalvonta ja tilintarkastajan raportointi. Webinaarin tallenne on nyt katsottavissa.

Puoluelaissa (9c §) on säädetty tilintarkastajille tiettyjä velvoitteita.  

Puoluelain 9 § mukaista avustusta saavan puolueen ja avustuspäätöksessä tarkoitetun muun yhdistyksen tilintarkastajan pitää tilintarkastuskertomuksessaan lausua tilintarkastuslaissa säädetyn lisäksi  

  • onko valtionavustuksen käytössä ja käyttöä koskevassa raportoinnissa noudatettu puoluelain säännöksiä ja avustuspäätöksen ehtoja, sekä 
  • onko noudatettu puoluelain säännöksiä tuesta ja tukea koskevista rajoituksista sekä vaalikampanjan kulujen ja rahoituksen ilmoittamisesta. 

Puolueen lähiyhteisön ja sellaisen yhteisön ja säätiön, jonka rahasto on lähiyhteisö, tilintarkastaja lausuu tilintarkastuslaissa säädetyn lisäksi, onko lähiyhteisön toiminnassa noudatettu tämän lain säännöksiä tuesta ja tukea koskevista rajoituksista. 

Tämän webinaarin tavoitteena on lisätä tilintarkastajien tietoisuutta puoluelain mukaisista velvoitteista sekä tarkastustoimenpiteistä ja raportoinnista, joita velvoitteiden asianmukainen täyttäminen edellyttää. 

Webinaarin sisältö 

  • VTV:n puoluerahoitustarkastus 
  • Poimintoja puoluelain säännöksistä 
  • Puolueen tilintarkastus ja tilintarkastajan raportointi   

STwebinaari: VTV:n puoluerahoitusvalvonta ja tilintarkastajan raportointi 

Aika: Keskiviikkona 17.1.2024 klo 15:00-16:30 
Paikka: Vimeo-webinaari 
Kenelle: Suomen Tilintarkastajat ry:n jäsenille 

Puhujat

  • Hanna Surakka, ylitarkastaja, VTV 
  • Pontus Londen, johtava tilintarkastaja, VTV 
  • Tiina Lind, KHT, JHT, BDO Oy

Hannan ja Pontuksen esityskalvot ovat ladattavissa täältä.
Tiinan esityskalvot löydät täältä (korjattu esitys).

Lisätietoa webinaarista: Riitta Laine, riitta.laine@tilintarkastajat.fi 

Lisää samasta aiheesta

Yhdistyksen vuosikokous 2024

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään torstaina 13. kesäkuuta 2024 Crowne Plaza Helsinki – Hesperiassa. Ennen vuosikokousta järjestetään tuttuun tapaan Jäsenpäivän koulutus.

Lue lisää

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.

Scroll to Top