Business Finland päivitti tilintarkastajan tarkastusraporttipohjat

Business Finland on päivittänyt tarkastusraporttipohjat, jotka tulevat voimaan heti. Päivityksessä on huomioitu muun muassa laadunhallintajärjestelmää koskevat muutokset eri raporttimalleissa 15.12.2022 alkaen.

Business Finland on päivittänyt tarkastusraporttipohjat, jotka tulevat voimaan heti. Päivityksessä on huomioitu muun muassa laadunhallintajärjestelmää koskevat muutokset eri raporttimalleissa 15.12.2022 alkaen.

Business Finland -rahoituksen saajan on toimitettava loppuraportin yhteydessä riippumattoman tilintarkastajan tarkastusraportti projektin kestoajalta. Business Finland on yhdessä Suomen Tilintarkastajat ry:n kanssa päivittänyt Business Finlandin rahoituksessa käytettävät tarkastusraporttipohjat edellisen kerran ISRS 4400 standardin uudistumisen yhteydessä vuonna 2022, ja nyt uudelleen ammatillista etiikkaa ja laadunhallintaa koskevan kappaleen osalta.

Ammatillista etiikkaa koskevan muutoksen taustalla on yhdenmukaistus muiden vastaavien raporttimalliemme kanssa. Laadunhallintaa koskeva muutos johtuu uudesta 15.12.2022 voimaan tulleesta kansainvälisestä laadunhallintastandardista. Lisäksi tarkastusraporttipohjia on selkeytetty ja muokattu helppokäyttöisemmiksi.

Business Finlandilla on monia eri rahoituspalveluja, joille on omat rahoitusehtonsa. Aikaisemmin kaikille eri rahoitusehdoille löytyi oma raporttimallinsa, mutta nyt niiden rahoituspalvelujen raportteja, joissa kustannusmallit ovat samanlaisia, on yhdistetty. Raporttipohjia on jatkossa kahdeksan. Päivitetyt raporttipohjat ja tietoa tilintarkastajalle löytyvät Business Finlandin nettisivuilta.

Tutustu Business Finlandin tiedotteeseen. Lisätietoja tarkastusraporttipohjista antaa Senior director Anne Kleemola p. +358 50 557 7653, anne.kleemola@businessfinland.fi

Lue myös:

Lisää samasta aiheesta

Tilinpäätösmerkintä saattaa tulevaisuudessa jäädä pois

Tilinpäätösmerkintä voidaan tulevaisuudessa jättää tekemättä, jos pystytään muulla tavoin luotettavasti yksilöimään se tilinpäätös, josta tilintarkastuskertomus on annettu. Muutos liittyy tilinpäätösten digitalisoitumiseen. Siitä, mikä on riittävän luotettava tapa, ei ole vielä annettu ohjeistusta.

Lue lisää

Tilintarkastajan raporttimallit 2023 päivitetty

Tilintarkastajan raportointi -kirja on yksi tärkeimmistä tilintarkastajan työssään käyttämistä julkaisuista. Vuosittain päivitettävä julkaisu on nyt ilmestynyt ST-verkkopalvelussa ja painettuna kirjana. Muutoksia tehtiin muun muassa IFRS-kertomuksiin.

Lue lisää

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.

Scroll to Top