Business Finlandin rahoittamien projektien raportointi yksinkertaistuu

Business Finlandin rahoittamien projektien raportointia on uudistettu. Jatkossa yritysten tutkimus- ja kehittämistoiminnan projektit raportoidaan uudella palvelulla de minimis -projektien lisäksi.

Business Finlandin rahoittamien projektien raportointia on uudistettu. Jatkossa yritysten tutkimus- ja kehittämistoiminnan projektit raportoidaan uudella palvelulla de minimis -projektien lisäksi.

Asiointipalvelussa samalle raportille sisältyvät sekä projektin sisältö että kustannukset. Kustannusten raportoinnin ohjeita on parannettu, ja palvelu edellyttää asiakasta mm. liittämään ensimmäiseen väliraporttiin projektikirjanpidon ja työajanseurannan kuvauksen.

Tilintarkastajien on mahdollista saada käyttöoikeudet asiointipalveluun, johon on koottu kaikki projektia koskeva relevantti kirjeenvaihto, mukaan lukien rahoituspäätös. Tilintarkastaja myös lähettää oman tarkastusraporttinsa asiointipalvelun kautta. Kun rahoituksen saaja on lähettänyt oman raportointinsa, Business Finland voi avata projektin asiointipalvelun uudelleen tilintarkastajan tarkastusraportin lähettämistä varten.

Lisätietoja asiointipalvelusta antaa Senior director Anne Kleemola p. +358 29 50 55653, anne.kleemola@businessfinland.fi

Lisää samasta aiheesta

Tilinpäätösmerkintä saattaa tulevaisuudessa jäädä pois

Tilinpäätösmerkintä voidaan tulevaisuudessa jättää tekemättä, jos pystytään muulla tavoin luotettavasti yksilöimään se tilinpäätös, josta tilintarkastuskertomus on annettu. Muutos liittyy tilinpäätösten digitalisoitumiseen. Siitä, mikä on riittävän luotettava tapa, ei ole vielä annettu ohjeistusta.

Lue lisää

Tilintarkastajan raporttimallit 2023 päivitetty

Tilintarkastajan raportointi -kirja on yksi tärkeimmistä tilintarkastajan työssään käyttämistä julkaisuista. Vuosittain päivitettävä julkaisu on nyt ilmestynyt ST-verkkopalvelussa ja painettuna kirjana. Muutoksia tehtiin muun muassa IFRS-kertomuksiin.

Lue lisää

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.

Scroll to Top