Englanninkielinen Kansainväliset tilintarkastusalan standardit -kooste julkaistu

IAASB on julkaissut uuden Kansainväliset tilintarkastusalan standardit -koosteen 2020 (IAASB handbook). Suomenkielinen kooste julkaistaan lokakuussa 2021.

IAASB on julkaissut uuden Kansainväliset tilintarkastusalan standardit -koosteen 2020 (IAASB handbook). Suomenkielinen kooste julkaistaan lokakuussa 2021.

IAASB on julkaissut uuden Kansainväliset tilintarkastusalan standardit -koosteen 2020 (IAASB handbook) 14.9.2021.

Suurimmat muutokset aiempaan vuoden 2018 koosteeseen verrattuna ovat:

  • ISA 540 (uudistettu) Kirjanpidollisten arvioiden ja niistä tilinpäätöksessä esitettävien tietojen tarkastaminen, joka tuli voimaan niiden tilikausien tilintarkastuksessa, jotka alkoivat 15.12.2019 tai sen jälkeen.
  • ISA 315 (uudistettu 2019) Olennaisen virheellisyyden riskien tunnistaminen ja arvioiminen, joka tulee voimaan niiden tilikausien tilintarkastuksessa, jotka alkavat 15.12.2021 tai sen jälkeen. Uudistettu standardi löytyy koosteen osan 1 lopusta, koska se ei ole julkaisuhetkellä voimassa.
  • ISRS 4400 (uudistettu) Erikseen sovittuja toimenpiteitä koskevat toimeksiannot, joka tulee voimaan toimeksiannoissa, joiden ehdoista sovitaan 1.1.2022 tai sen jälkeen. Uudistettu standardi löytyy koosteen osan 2 lopusta, koska se ei ole julkaisuhetkellä voimassa.
  • ISQM1, Laadunhallinta tilintarkastusyhteisöissä, jotka suorittavat tilinpäätökseen kohdistuvia tilintarkastuksia tai yleisluonteisia tarkastuksia taikka muita varmennus- tai liitännäispalvelutoimeksiantoja, jonka mukaiset laadunhallintajärjestelmät on suunniteltava ja otettava käyttöön 15.12.2022 mennessä. Standardi löytyy koosteen osan 1 lopusta.
  • ISQM2, Toimeksiantokohtaiset laadun läpikäynnit, jota sovelletaan tilintarkastuksiin ja yleisluonteisiin tarkastuksiin, jotka kohdistuvat 15.12.2022 tai sen jälkeen alkaviin tilikausiin, sekä muihin varmennustoimeksiantoihin ja liitännäispalvelutoimeksiantoihin, jotka alkavat 15.12.2022 tai sen jälkeen. Standardi löytyy koosteen osan 1 lopusta.
  • ISA 220 (uudistettu) Laadunhallinta tilintarkastuksessa, joka tulee voimaan niiden tilikausien tilintarkastuksissa, jotka alkavat 15.12.2022 tai sen jälkeen. Standardi löytyy koosteen osan 1 lopusta.
  • Eettisiin sääntöihin ja uudistettuihin standardeihin tehtyjen muutosten seurannaisvaikutukset muihin standardeihin.

Englanninkielinen kooste on ladattavissa IAASB:n verkkosivuilta (vaatii kirjautumisen). IAASB tulee myöhemmin tänä vuonna julkaisemaan koosteesta myös online-version (e-International Standards, eIS).

ST-Akatemia julkaisee Kansainväliset tilintarkastusalan standardit 2020 -koosteen suomenkielisenä lokakuun 2021 aikana.

Lisää samasta aiheesta

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.

Scroll to Top