ESG-valmennusohjelmasta valmistui uusia varmentajia

Toistamiseen järjestetyn ESG-valmennusohjelman päätösjuhlaa vietettiin 29. marraskuuta Helsingissä. Valmennusohjelmasta valmistui tänä vuonna kaikkiaan 140 ESG-varmentajaa.

Kirjoittaja: Henna Ristikangas

Maljan nostaminen uusille ESG-varmentajille päätösjuhlassa.

Uusia ESG-valmennusohjelman läpäisseitä juhlittiin marraskuun lopussa ESG-päätösjuhlassa Helsingissä. Ohjelmasta valmistui tänä vuonna 140 ESG-varmentajaa.

Valmennusohjelma järjestettiin ensimmäistä kertaa viime vuonna. Ensimmäisenä valmennusohjelman toteuttamisvuonna osallistujista reilut 90 sai ESG-varmentaja-sertifikaatin. Valmennusohjelman tavoitteena on tarjota tilintarkastajille ja varmennustiimin jäsenille riittävä osaaminen ja valmiudet varmentaa kestävyysraportointi vaadittavien kriteerien mukaisesti.

ESG-valmennusohjelma on laaja ja vaativa kokonaisuus, ja se koostuu omaan tahtiin opiskeltavasta verkkokurssista sekä kolmesta eri syventävästä moduulista, jotka on toteutettu etä- ja hybriditoteutuksena. Lisäksi tänä vuonna moduuli 3 pidennettiin kolmepäiväiseksi, jotta varmentamisen osuus sai suuremman painoarvon.

ESG-valmennusohjelma soveltuu myös pk-sektorille

Valmennusohjelma on saanut runsaasti kiitosta ja kehuja osallistujilta. Myös sertifikaatin saanut HT Jari Martikainen, (Tilintarkastus AAA Oy) kehui valmennusohjelmaa onnistuneeksi.

”Koulutus oli mielestäni mielenkiintoinen ja tulevaisuuteen katsova. Suosittelen koulutusta kaikille tilintarkastajille, jotka uskovat tekevänsä tilintarkastajan töitä vielä kymmenenkin vuoden päästä.”

Oulusta saakka päätösjuhlaan saapunut HT Päivi Nummi (Oulun HT-Tilintarkastus Oy) kannustaa myös pk-sektoria lähtemään rohkeasti mukaan valmennusohjelmaan.

”Itse toimin pk-kentällä ja mielestäni huolestuttavaa on, että pk-kenttä ei ole vielä herännyt tähän. Toimin itsekin kouluttajana ja aion hyödyntää tätä suoritettua valmennusta pk-kentälle suunnattujen pakettien ja koulutusten räätälöinnissä. Suosittelen rohkeasti lähtemään mukaan valmennusohjelmaan.”

Lämpimät onnittelut kaikille tuoreille ESG-varmentajille! ST-Akatemian ja Suomen Tilintarkastajat ry:n ESG-valmennusohjelmassa pätevöityneiden ESG-varmentajien nimilistat löydät ST-Akatemian sivuilta.

ST-Akatemia järjestää täydennyskoulutusta valmennuksen suorittaneille, jotta osaamisen kehittäminen jatkuu ESG- ja kestävyysteemojen parissa. Mikäli ESG-valmennusohjelma on vielä suorittamatta, ensi vuoden ESG-valmennusohjelmakokonaisuus käynnistyy huhtikuussa 2024. Käy tutustumassa ESG-valmennusohjelmaan ST-Akatemian sivuilta.

Tutustu myös:

Jaa artikkeli

Lisää samasta aiheesta

Vuoden 2024 opiskelija-apurahat on jaettu 

Myönnämme vuosittain apurahoja tilintarkastusta opiskeleville tai tilintarkastusalaa tutkiville. Tänäkin vuonna apurahahakemuksia saatiin runsaasti eri korkeakouluista. Monipuolisten ja ajankohtaisten tutkimusaiheiden joukosta valittiin viisi apurahansaajaa.

Lue lisää

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.

Scroll to Top