In memoriam Yrjö Tuokko

Tilintarkastusalan pitkäaikainen vaikuttaja, Yrjö Tuokko, on kuollut. Suru-uutinen hiljensi koko ammattikunnan.

Tilintarkastusalan pitkäaikainen vaikuttaja, Yrjö Tuokko, on kuollut. Suru-uutinen hiljensi koko ammattikunnan.

Kanslianeuvos, KHT Yrjö Tuokko nukkui pois 5.10.2021 pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana. Uutinen kosketti laajasti koko ammattikuntaa.

Yrjö Tuokko omisti elämänsä tilintarkastukselle ja suomalaiselle yrittäjyydelle. Hänen kirjallinen tuotantonsa oli tavattoman runsas, ja hän kannusti myös muita kirjoittamaan tilintarkastuksesta ja taloudesta. Elinkeinoelämän osalta hänen sydäntään lähellä olivat erityisesti perheyritykset. Hän rakensi tilintarkastajalle roolin, joka tukee yrittäjää ja omistajaa sekä parantaa yritysten toimintaedellytyksiä. Elämäntyönään Yrjö Tuokko kasvatti yhden miehen tilintarkastusyrityksestä kymmeniä henkilöitä työllistävän asiantuntijaorganisaation.

Yrjö Tuokko oli näkyvä henkilö. Hän otti rohkeasti kantaa tilintarkastusta ja elinkeinoelämää koskeviin kysymyksiin, niin kabineteissa kuin lehtien palstoillakin. Urheilupiireissä Yrjö Tuokko tuli tunnetuksi Suomen painiliiton puheenjohtajana. 

Suomen Tilintarkastajien puheenjohtaja Ilkka Kujala korostaa Yrjö Tuokon merkitystä koko alan suunnannäyttäjänä.

– Yrjö oli niitä harvoja tilintarkastajia, jotka tunnettiin laajalti myös ammattikunnan ulkopuolella. Vuosikymmenten ajan hän oli mukana rakentamassa tilintarkastusinstituutiota Suomessa. Hän oli suunnannäyttäjä useammankin sukupolven tilintarkastajille monin eri tavoin. Tapa, jolla hän asetti itsensä mukaan yhteiskunnalliseen keskusteluun, oli ammattikunnassamme ainutlaatuista ja esimerkillistä – osoitus harvinaislaatuisesta luonteenpiirteestä tilintarkastajassa, jota jäämme kaipaamaan. Surumielellä otimme uutisen vastaan ja ajatuksemme ovat Yrjön perheen ja läheisten luona.

Yrjö Tuokko oli Suomen Tilintarkastajat ry:n kunniajäsen ja yhdistys myönsi hänelle elämäntyöpalkinnon vuonna 2019.

Lisää samasta aiheesta

LCE-ISA-standardin käännös hyväksytty

Suomen Tilintarkastajat ry:n hallitus hyväksyi suomenkielisen käännöksen LCE-ISA-standardista toukokuun kokouksessaan. Samalla hyväksyttiin julkaistavaan standardiin liittyvät kansalliset lisäykset. Standardia voi soveltaa välittömästi.

Lue lisää

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.

Scroll to Top