Kaupparekisteri- ja tilintarkastajarekisteritiedot ajantasalle

Tilintarkastaja, huolehdi omien tietojesi ajantasaisuudesta kaupparekisterissä ja tilintarkastajarekisterissä.

Kaupparekisterissä olevia, itseään koskevia tietoja on voinut käydä katsomassa suomi.fi-verkkopalvelun Kansalaiselle-osiossa vuodesta 2018 lähtien. Tiedot sisältävät koosteen henkilön voimassaolevista rooleista (esimerkiksi hallituksen jäsen tai tilintarkastaja) kaupparekisteriin merkityissä yrityksissä. Palvelun käyttäminen vaatii kirjautumisen verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla (HST-kortti).

Omien henkilökohtaisten tietojen, kuten yhtiön tilintarkastajaksi rekisteröinnin, muuttaminen on maksutonta (Maksuasetus 1090/2018). Asetus ei kuitenkaan koske tilintarkastusyhteisöjä. Tilintarkastaja ei siis pysty itse poistamaan tai muuttamaan valittua tilintarkastusyhteisöä, vaan asiakkaan on tehtävä se.

Tilintarkastajan on huolehdittava omien tietojen oikeellisuudesta myös PRH:n ylläpitämässä tilintarkastajarekisterissä.

PRH:ssa on suunnitteilla kaupparekisterin ja tilintarkastajarekisterin välisen yhteyden rakentaminen, kun Tilintarkastusvalvonnan järjestelmäkokonaisuuden uudistaminen alkaa.

Lue järjestelmätoimittajan tiedote >

Lisää samasta aiheesta

Tilintarkastajat ja AVIn rahanpesun valvontarekisteri

Aluehallintoviraston (AVI) tulkinta rahanpesulaista on jälleen muuttunut. Virasto on sopinut yhdessä PRH:n kanssa valvontavastuun jakamisen periaatteista. AVI ja PRH ovat sopineet noudattavansa ns. yhden valvojan periaatetta, eli eivät enää valvo samanaikaisesti samaa ilmoitusvelvollista.

Lue lisää

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.

Scroll to Top