Kaupparekisteri- ja tilintarkastajarekisteritiedot ajantasalle

Tilintarkastaja, huolehdi omien tietojesi ajantasaisuudesta kaupparekisterissä ja tilintarkastajarekisterissä.

Kaupparekisterissä olevia, itseään koskevia tietoja on voinut käydä katsomassa suomi.fi-verkkopalvelun Kansalaiselle-osiossa vuodesta 2018 lähtien. Tiedot sisältävät koosteen henkilön voimassaolevista rooleista (esimerkiksi hallituksen jäsen tai tilintarkastaja) kaupparekisteriin merkityissä yrityksissä. Palvelun käyttäminen vaatii kirjautumisen verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla (HST-kortti).

Omien henkilökohtaisten tietojen, kuten yhtiön tilintarkastajaksi rekisteröinnin, muuttaminen on maksutonta (Maksuasetus 1090/2018). Asetus ei kuitenkaan koske tilintarkastusyhteisöjä. Tilintarkastaja ei siis pysty itse poistamaan tai muuttamaan valittua tilintarkastusyhteisöä, vaan asiakkaan on tehtävä se.

Tilintarkastajan on huolehdittava omien tietojen oikeellisuudesta myös PRH:n ylläpitämässä tilintarkastajarekisterissä.

PRH:ssa on suunnitteilla kaupparekisterin ja tilintarkastajarekisterin välisen yhteyden rakentaminen, kun Tilintarkastusvalvonnan järjestelmäkokonaisuuden uudistaminen alkaa.

Lue järjestelmätoimittajan tiedote >

Lisää samasta aiheesta

Skandaalit kaupparekisterissä

Osakeyhtiöiden kaupparekisteritiedoissa on ollut ilmeisiä puutteita, selviää harmaan talouden selvitysyksikön (HTSY) 13.6.2023 julkaisemasta selvityksestä. Kaupparekisteritiedot tulisi saada kuntoon viranomaisten, yritysten ja tilintarkastajien yhteispanoksella.

Lue lisää

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.

Scroll to Top