KILA 2018/1990: Ravintolatoiminnan alihankintapalvelujen kirjanpitokäsittely

Mitä kaikkea ravintolan kulisseissa tapahtuukaan? Tutustu Kirjanpitolautakunnan lausuntoon 2018/1990!

Mitä kaikkea ravintolan kulisseissa tapahtuukaan?

Kirjanpidon ja hallinnollisesta näkökulmasta asia voi näyttää vaikka tällaiselta:

Ravintola A tekee yhteistyötä yrityksen B kanssa. Ravintolatilat ovat A:n hallinnassa. A on ulkoistanut keittiötoiminnan B:lle. Keittiö sijaitsee A:n ravintolatilassa. Ravintola A palvelee kuluttajia: ohjaa heidät pöytään, tekee tilaukset keittiöön ja huolehtii viihtyvyydestä ravintolasta. Ravintola A huolehtii kattauksista. Kuluttaja maksaa ravintolalaskun A:lle: laskussa on A:n tunnistetiedot. B valmistaa ravintola- annokset keittiössä. B:n henkilökunta voi myös tarjoilla ruuan kuluttajalle hiljaisimpina aikoina. Ravintola A on sopinut, että liikevaihdosta maksetaan 80 prosenttia yritys B:lle.

Toivottavasti palvelu pelaa, ruoka on hyvää ja asiakkaat tyytyväisiä. Jos tämän rakenteen kirjanpidollinen käsittely kiinnostaa, tutustu kirjanpitolautakunnan tuoreeseen lausuntoon tarkemmin.

Lausuntoon >

Lisää samasta aiheesta

Tilinpäätösmerkintä saattaa tulevaisuudessa jäädä pois

Tilinpäätösmerkintä voidaan tulevaisuudessa jättää tekemättä, jos pystytään muulla tavoin luotettavasti yksilöimään se tilinpäätös, josta tilintarkastuskertomus on annettu. Muutos liittyy tilinpäätösten digitalisoitumiseen. Siitä, mikä on riittävän luotettava tapa, ei ole vielä annettu ohjeistusta.

Lue lisää

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.

Scroll to Top