KILA 2018/1990: Ravintolatoiminnan alihankintapalvelujen kirjanpitokäsittely

Mitä kaikkea ravintolan kulisseissa tapahtuukaan? Tutustu Kirjanpitolautakunnan lausuntoon 2018/1990!

Mitä kaikkea ravintolan kulisseissa tapahtuukaan?

Kirjanpidon ja hallinnollisesta näkökulmasta asia voi näyttää vaikka tällaiselta:

Ravintola A tekee yhteistyötä yrityksen B kanssa. Ravintolatilat ovat A:n hallinnassa. A on ulkoistanut keittiötoiminnan B:lle. Keittiö sijaitsee A:n ravintolatilassa. Ravintola A palvelee kuluttajia: ohjaa heidät pöytään, tekee tilaukset keittiöön ja huolehtii viihtyvyydestä ravintolasta. Ravintola A huolehtii kattauksista. Kuluttaja maksaa ravintolalaskun A:lle: laskussa on A:n tunnistetiedot. B valmistaa ravintola- annokset keittiössä. B:n henkilökunta voi myös tarjoilla ruuan kuluttajalle hiljaisimpina aikoina. Ravintola A on sopinut, että liikevaihdosta maksetaan 80 prosenttia yritys B:lle.

Toivottavasti palvelu pelaa, ruoka on hyvää ja asiakkaat tyytyväisiä. Jos tämän rakenteen kirjanpidollinen käsittely kiinnostaa, tutustu kirjanpitolautakunnan tuoreeseen lausuntoon tarkemmin.

Lausuntoon >

Lisää samasta aiheesta

Tilintarkastajat ja AVIn rahanpesun valvontarekisteri

Aluehallintoviraston (AVI) tulkinta rahanpesulaista on jälleen muuttunut. Virasto on sopinut yhdessä PRH:n kanssa valvontavastuun jakamisen periaatteista. AVI ja PRH ovat sopineet noudattavansa ns. yhden valvojan periaatetta, eli eivät enää valvo samanaikaisesti samaa ilmoitusvelvollista.

Lue lisää

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.

Scroll to Top