LCE-ISA-standardin käännös hyväksytty

Suomen Tilintarkastajat ry:n hallitus hyväksyi suomenkielisen käännöksen LCE-ISA-standardista toukokuun kokouksessaan. Samalla hyväksyttiin julkaistavaan standardiin liittyvät kansalliset lisäykset. Standardia voi soveltaa välittömästi.

Suomen Tilintarkastajat ry:n hallitus hyväksyi suomenkielisen käännöksen LCE-ISA-standardista kokouksessaan 6.5.2024. Käännöksestä vastaavat yhdistyksen käännösasiantuntija ja tilintarkastusasiantuntijat yhdessä yhdistyksen IFAC-käännöstyöryhmän ja sen LCE-pientyöryhmän kanssa. Kiitos kaikille käännöstyöhön osallistuneille!

LCE-ISA-standardi julkaistaan sekä verkkokirjana ST-verkkopalvelussa että painettuna kirjana kesän aikana. Verkkokirja on kaikille jäsenillemme maksuton. Tilintarkastajajäsenille lähetetään lähipäivinä kysely painetun kirjan tilaukseen liittyen. Julkaisuun tullaan liittämään hallituksen niin ikään hyväksymät kansalliset lisäykset, joilla muun muassa täsmennetään standardissa mahdollisesti olevia vaihtoehtoisia tai tulkinnallisia kohtia kansallisen lainsäädännön, kuten tilintarkastuslain, näkökulmasta.

LCE-ISA-standardi tulee voimaan 15.12.2025 tai sen jälkeen alkavilta tilikausilta. Aiempi soveltaminen on sallittua. 


Lue lisää:

Lisää samasta aiheesta

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.

Scroll to Top