Odotettu LCE-standardi aikaistuu

Kansainvälisiä tilintarkastusalan standardeja laativa IAASB käsitteli LCE-standardiluonnosta kokouksessaan kesäkuussa. Arvio lopullisen standardin hyväksymisajankohdasta on aikaistunut.

Kirjoittaja: Riitta Laine | Kuva: Henna Ristikangas

Kansainvälisiä tilintarkastusalan standardeja laativa IAASB piti kesäkuun kokouksensa juhannusviikolla. Yhtenä käsiteltävänä aiheena oli standardi yksinkertaisten yhteisöjen tilintarkastukseen eli niin sanottu LCE-standardi.  

Kokouksessa LCE-standardia käsiteltiin ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan sen jälkeen, kun luonnos siitä julkaistiin heinäkuussa 2021. Standardiin on matkan varrella tehty useita muutoksia. Kokousaineistosta löytyy muun muassa yhteenveto muutoksista, joita standardiin on tehty 2021 julkaistun luonnoksen jälkeen, sekä uusi luonnos koko standardista

Standardi saattaa edelleen muuttua ennen lopullista julkaisemista. Nopea arvioni siihen jo tehdyistä muutoksista on, että useita IAASB:lle antamissamme kommenteissamme esiin nostettuja yksityiskohtia on ilahduttavasti huomioitu! Monia kommentoimiamme kohtia on valitettavasti kuitenkin ennallaan – ainakin vielä kesäkuun luonnoksessa.  

Kesäkuun paras LCE-uutinen on, että aiemmin ilmoitetusta poiketen LCE-standardi aiotaan hyväksyä jo IAASB:n syyskuun 2023 kokouksessa. Standardi julkaistaan todennäköisesti joulukuussa 2023. 

Tutustu IAASB:n kesäkuun kokouksen aineistoon täältä. >

Jaa artikkeli

Lisää samasta aiheesta

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.

Scroll to Top