Yritystukien valmistelussa pitää korostaa ehtoja ja valvontakeinoja

Tilintarkastajat moittivat viime vuosien yritystukia leväperäisiksi, mutta eivät kuitenkaan kyseenalaista tukien tarpeellisuutta.

Kirjoittaja: Jarkko Raitio

Tilintarkastajabarometrissä lähes 70 prosenttia vastaajista katsoi, että viime vuosina yritystukia on myönnetty leväperäisesti. Vastaajista 75 prosenttia kuitenkin arvioi, että tukia tarvitaan tulevaisuudessakin poikkeuksellisissa tilanteissa. Lisäksi vastaajista 63 prosenttia katsoo, että tilintarkastajia tulisi hyödyntää yritystukien tarkastamisessa enemmän.

Tilintarkastajien näkökulmasta yritystukien valmistelussa korostuvat ennakkoon määritellyt ehdot ja valvontakeinot. Tukien tarkastaminen ei ole mahdollista ilman selkeitä ehtoja. Kun tuella on selkeät ehdot, siihen on yleensä helppo liittää myös valvontakeinot.

Tilintarkastajien hyödyntäminen yritystukien tarkastamisessa on yhteiskunnan kokonaisedun mukaista. Ehdoilla ja valvonnalla voidaan varmistaa tukien kohdentuminen asianmukaisesti. 

Jaa artikkeli

Lisää samasta aiheesta

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.

Scroll to Top