Tarinoita opiskelusta

Hanna ja Erno kertovat opinnoistaan tilintarkastajaksi! Tekstit on julkaistu alun perin Profiitti-lehdessä 2/2018.

HT-tilintarkastaja Hanna Yli-Tuomola teki opintonsa Vaasan yliopistossa

”Kiinnostuin tilintarkastuksesta opintojeni alkuvaiheessa, kun ainejärjestöni kävi tutustumassa tilintarkastustoimistoon. Opiskelin tuolloin Vaasan yliopistossa laskentatoimea ja rahoitusta. Ymmärsin, että ammatissa on kyse ennen kaikkea asiakaspalvelusta ja tiimityöstä. Olen aina pitänyt sosiaalisesta työympäristöstä. Lisäksi alalla on mahtavat oppimis- ja kehitysmahdollisuudet. Niinpä hain tilintarkastuksen maisteriohjelmaan ja suuntasin opinnot kohti tilintarkastusuraa.

Valitsin sivuaineeksi talousoikeuden, sillä halusin varmistaa, että minulla on KHT-tutkintoon vaadittavat opinnot kasassa valmistuessani. Opintojen loppuvaiheessa pääsin Deloitten Trainee-ohjelmaan.

Vaasan yliopistossa on oma laskentatoimen ja tilintarkastuksen maisteriohjelma, joka tukee mainiosti alalle tuloa. Hyödyllisiä olivat myös kurssit, joilla hyödynnettiin tietojärjestelmiä, esimerkiksi SAPia. Sain myös hyvät lähtökohdat tiedon louhimiseen sekä Excelin kanssa työskentelyyn.”


 

HT-tilintarkastaja Erno Alho opiskeli Saimaan ammattikorkeakoulussa

”Opiskelin tradenomiksi Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulussa, joka on nykyään Saimaan ammattikorkeakoulu. Aluksi olin kiinnostunut markkinoinnista, mutta kirjanpidon ja johdon laskentatoimen peruskurssit muuttivat mieleni. Päädyin laskentatoimen linjalle. Osittain valintaani vaikutti myös alan hyvät työllisyysnäkymät. Opintojen aikana tilintarkastajan ura kävi mielessä, mutta päädyin kuitenkin aluksi pöydän toiselle puolelle eli kirjanpitäjäksi.

Ehdin työskennellä kolmessa eri tilitoimistossa ennen siirtymistä nykyisiin tehtäviin. Vuodet kirjanpitäjänä olivat oiva ponnahduslauta tilintarkastajan uralle.

Palasin entiseen opinahjooni neljä vuotta sitten opiskelemaan työn ohessa liiketalouden ylempää ammattikorkeakoulututkintoa. Halusin saavuttaa tilintarkastajatutkintojen opintovaatimukset.”

Scroll to Top