Aineeton arvo ja IFRS-tilinpäätökset – paneelikeskustelu 1.10.

Paneelikeskustelun teemana aineettomien esittäminen IFRS-tilinpäätöksissä nyt ja tulevaisuudessa. Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Paneelikeskustelun teemana aineettomien esittäminen IFRS-tilinpäätöksissä nyt ja tulevaisuudessa. Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Sijoittajien mukaan yritysten arvoa määritettäessä suurin osa käytettävästä tiedosta tulee muualta kuin tilinpäätöksistä. Erityisesti tilinpäätöksistä puuttuu tietoa erilaisista aineettomista, joiden merkitys yritysten toiminnan kannalta kasvaa jatkuvasti.

IAS 38, aineettomien tilinpäätösraportointia koskeva IFRS-standardi on ajalta ennen tämän kehityksen kiihtymistä. Myös kestävyysraportoinnin kehitys on nostanut esiin kysymyksen siitä, miten ja missä lisätietoja aineettomista tulisi antaa. Tulisiko IFRS-standardien aineettomiin liittyviä vaatimuksia muuttaa?

EFRAG on juuri julkaissut keskustelupaperin, jossa se käy läpi erilaisia tapoja raportoida ja arvostaa aineettomia. Keskustelupaperi ei esitä suosituksia tai EFRAGin kantaa, mutta se on hyödyllinen yhteenveto tähän mennessä esiin nostetuista mahdollisista kehityssuunnista. Paneelikeskustelussa kuulemme yhteenvedon keskustelupaperin sisällöstä.

Paneelikeskustelussa teemoja pohtimassa:
Timo Ihamäki, KHT, Partner, PwC
Elina Peill, EFRAG Deputy Board Member
Pasi Pekkarinen, KHT, IFRS Desk Country Leader, EY
Annina Salvén, CFO, Next Games

Aineetonta arvoa, aineettomien esittäminen IFRS-tilinpäätöksissä nyt ja tulevaisuudessa – paneelikeskustelu 1.10.

Tervetuloa kuuntelemaan panelisteja ja keskustelemaan seuraavista aiheista:

  • Aineettomien IFRS-tilinpäätösraportointiin liittyvät haasteet ja puutteet.
  • Mitä informaatiotarpeita jää tällä hetkellä täyttämättä? Entä olisiko jokin muu raportti kuin tilinpäätös parempi niiden täyttämiseen?
  • Olisiko IAS 38 -standardin muuttaminen ratkaisu haasteisiin? Miten ja millä rajauksilla?
  • Miten lisätietojen esittäminen vaikuttaisi yhtiöiden raportointiprosessiin ja tilintarkastuksiin?
  • Miten kestävyysraportoinnin kehitys kytkeytyy aineettomien esittämisen problematiikkaan?

Aika: pe 1.10. klo 14–15.30
Paikka: Teams-kokous

Ilmoittauduthan viimeistään to 30.9.

Lisätietoja:
viestintäpäällikkö Minttu Sallinen, minttu.sallinen@tilintarkastajat.fi

Lisää samasta aiheesta

Tilinpäätösmerkintä saattaa tulevaisuudessa jäädä pois

Tilinpäätösmerkintä voidaan tulevaisuudessa jättää tekemättä, jos pystytään muulla tavoin luotettavasti yksilöimään se tilinpäätös, josta tilintarkastuskertomus on annettu. Muutos liittyy tilinpäätösten digitalisoitumiseen. Siitä, mikä on riittävän luotettava tapa, ei ole vielä annettu ohjeistusta.

Lue lisää

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.

Scroll to Top