Ensimmäiset XBRL-muotoiset tilinpäätökset rekisteröity

PRH:n kaupparekisteriin on rekisteröity ensimmäistä kertaa sähköinen tilinpäätös.

Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) pitämään kaupparekisteriin on rekisteröity ensimmäistä kertaa sähköinen tilinpäätös. Ensimmäisen sähköisen tilinpäätöksen lähetti kaupparekisteriin ohjelmistoyritys Fennoa Oy, ja se rekisteröitiin 25.4.2019. Fennoan sähköinen tilinpäätös on IXBRL-muodossa. Tähän mennessä sähköisiä IXBRL-muotoisia tilinpäätöksiä on rekisteröity kuusi kappaletta.

Lue lisää PRH:n sivuilta >

Yhtiön koko kirjanpito voidaan tehdä XBRL-muotoisena, ja sille voidaan tehdä atk-avusteinen tilin- tai verotarkastus.

Lue lisää Tilisanomien artikkelista >

Lue myös:

Lisää samasta aiheesta

Tilintarkastajat ja AVIn rahanpesun valvontarekisteri

Aluehallintoviraston (AVI) tulkinta rahanpesulaista on jälleen muuttunut. Virasto on sopinut yhdessä PRH:n kanssa valvontavastuun jakamisen periaatteista. AVI ja PRH ovat sopineet noudattavansa ns. yhden valvojan periaatetta, eli eivät enää valvo samanaikaisesti samaa ilmoitusvelvollista.

Lue lisää

Tilinpäätösmerkintä saattaa tulevaisuudessa jäädä pois

Tilinpäätösmerkintä voidaan tulevaisuudessa jättää tekemättä, jos pystytään muulla tavoin luotettavasti yksilöimään se tilinpäätös, josta tilintarkastuskertomus on annettu. Muutos liittyy tilinpäätösten digitalisoitumiseen. Siitä, mikä on riittävän luotettava tapa, ei ole vielä annettu ohjeistusta.

Lue lisää

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.

Scroll to Top