IFAC: Audits of Less Complex Entities

IFAC on tunnistanut pienten ja vähemmän monimutkaisten yritysten tilintarkastukseen liittyvät haasteet.

Kansainvälinen tilintarkastajaliitto IFAC, joka julkaisee muun muassa ISA-standardeja, on tunnistanut pienten ja vähemmän monimutkaisten yritysten (less complex entities) tilintarkastukseen liittyvät haasteet ja aloittanut niihin vastaamiseen julkaisemalla keskustelupaperin. Keskustelupaperilla esitellään kolme mahdollista tapaa ratkaista LCE-tilintarkastukseen liittyviä ongelmia: ISA-standardien uudistaminen, kokonaan uusi erillinen LCE-standardi tai standardien soveltamisohjeistuksen lisääminen.

IFAC pyytää keskustelupaperiin kommentteja 12.9.2019 mennessä.

Tutustu keskustelupaperiin >

Lisää samasta aiheesta

Tilintarkastajat ja AVIn rahanpesun valvontarekisteri

Aluehallintoviraston (AVI) tulkinta rahanpesulaista on jälleen muuttunut. Virasto on sopinut yhdessä PRH:n kanssa valvontavastuun jakamisen periaatteista. AVI ja PRH ovat sopineet noudattavansa ns. yhden valvojan periaatetta, eli eivät enää valvo samanaikaisesti samaa ilmoitusvelvollista.

Lue lisää
yhteistyokuvituskuva

Standardin korvaaminen suosituksella eräissä tilintarkastajan tehtävissä

Monessa tilintarkastajan suorittamassa varmennuksessa tai tarkastuksessa on viitekehyksenä joku kansainvälinen tilintarkastusalan standardi, joka mainitaan tilintarkastajan raportilla. Standardit eivät kuitenkaan aina ole yhteensopivia tilintarkastajan lausuntoja koskevien kansallisten lakien kanssa. Korvaamme tietyissä raporttimalleissamme mainitut standardit omilla suosituksillamme vuoden 2024 aikana.

Lue lisää

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.

Scroll to Top