Liikevaihdon tarkastus – koulutustallenne jäsenten katsottavissa

Liikevaihdon tarkastus oli yksi kevään 2021 K1-koulutuskiertueen aiheista. Olemme leikanneet liikevaihdon tarkastusta koskevat osat omaksi tallenteeksi, joka on nyt jäsentemme katsottavissa.

Liikevaihto on monesti yksi tilinpäätöksen suurimmista eristä ja sen tarkastaminen on tärkeä osa tilintarkastusta. Aihe oli mukana tilintarkastajien K1-koulutuskiertueella keväällä 2021. Olemme leikanneet tuon koulutuskiertueen tallenteelta liikevaihdon tarkastusta koskevat osat omaksi tallenteeksi ja vieneet sen kaikkien jäsentemme katsottavaksi ST-verkkopalveluihin (Jäsenetu | Perusosa).

Tallenteen ensimmäinen osa käsittelee kiertueen aiheita eli liikevaihtoa ja vaihto-omaisuutta teorian näkökulmasta keskittyen riskien tunnistamiseen ja arviointiin sekä riskeihin vastaamiseen tilintarkastustoimenpiteillä. Toisessa osassa käydään läpi liikevaihdon tarkastusta teoriasta käytäntöön.

Liikevaihdon tarkastus -tallenne on nyt katsottavissa. Kirjaudu ST-verkkopalveluun tunnuksillasi ja katso tallenne Jäsenen perusosa -kirjahyllystä.

Tutustu myös ST:n suositukseen Liikevaihdon tilintarkastus.

Lisää samasta aiheesta

Tilintarkastajat ja AVIn rahanpesun valvontarekisteri

Aluehallintoviraston (AVI) tulkinta rahanpesulaista on jälleen muuttunut. Virasto on sopinut yhdessä PRH:n kanssa valvontavastuun jakamisen periaatteista. AVI ja PRH ovat sopineet noudattavansa ns. yhden valvojan periaatetta, eli eivät enää valvo samanaikaisesti samaa ilmoitusvelvollista.

Lue lisää

Skandaalit kaupparekisterissä

Osakeyhtiöiden kaupparekisteritiedoissa on ollut ilmeisiä puutteita, selviää harmaan talouden selvitysyksikön (HTSY) 13.6.2023 julkaisemasta selvityksestä. Kaupparekisteritiedot tulisi saada kuntoon viranomaisten, yritysten ja tilintarkastajien yhteispanoksella.

Lue lisää

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.

Scroll to Top