Pohjoismaat kannattavat uutta LCE-standardin osaa 

Kansainvälisiä tilintarkastusalan standardeja antava IAASB julkaisi tammikuussa 2023 luonnoksen uudeksi LCE-standardin osaksi, joka koskee konsernitilinpäätösten tilintarkastusta. Suomen Tilintarkastajat ry kommentoi luonnosta pohjoismaisella yhteistyöllä NRF:n kautta.

Yhteispohjoismaisesti laadituissa kommenteissa toteamme mm. että 

  • olemme tyytyväisiä, että konsernit ovat mukana LCE-standardin soveltamisalassa 
  • konsernin osien tarkastajien (ns. component auditors) käyttämiseen liittyvät rajoitukset voivat kuitenkin rajoittaa standardin houkuttelevuutta 
  • ehdotamme, että IAASB tekee selvityksen uuden standardin käyttöönotosta ja käytännön vaikutuksista LCE-tilintarkastukseen mahdollisimman nopeasti käyttöönoton jälkeen 

Uusi ISA for LCE -standardi aiotaan hyväksyä IAASB:n joulukuun kokouksessa 2023. 

Voit tutustua NRF:n kommentteihin tarkemmin IAASB:n verkkosivuilla kohdassa 31. 

Lue lisää: 

Lisää samasta aiheesta

Kevään 2023 apurahat jaettiin viidelle tutkimukselle

Myönnämme vuosittain apurahoja tilintarkastusta opiskeleville tai tilintarkastusalaa tutkiville. Tänä keväänä apurahoja jaettiin viisi kappaletta, joista yksi on väitöskirjatutkimus. Tutkielmissa oli tunnistettu ajankohtaiset teemat esimerkiksi kestävyysraportoinnista ja alan houkuttelevuudesta.

Lue lisää

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.