Listayhtiöiden valmistautuminen ESEF-raportointiin on vielä kesken

Aalto-yliopisto ja Finanssivalvonta uusivat viime kesänä tehdyn kyselynsä listayhtiöiden ESEF-valmiuksista. Tutustu alustaviin tuloksiin!

Aalto-yliopisto ja Finanssivalvonta uusivat viime kesänä tehdyn kyselynsä listayhtiöiden ESEF-valmiuksista.

Tutustu alustaviin tuloksiin Suomen XBRL-konsortion sivuilla.

Kyselyyn vastanneista 17 % ei ollut vielä aloittanut projektia ESEF-vaatimusten täyttämiseksi.

Yksi kysymys oli: Parantaako ESEF-tilinpäätöksen XBRL-merkintöjen varmentaminen tilinpäätöksen luotettavuutta. Vastaukset jakaantuivat vastaajien kesken, ja keskiarvo asettui puoleenväliin ”Disagree/Agree” -asteikkoa. Varmentaminen on Suomessa vapaaehtoista tilikaudelta 2020.

Kyselyyn lisättiin tänä keväänä kysymys siitä, onko vastaaja keskustellut asiasta yhtiön tilintarkastajan kanssa. Vastaajista noin puolet oli käynyt vähintään alustavaa keskustelua tilintarkastajan kanssa.

Lue myös:

Lisää samasta aiheesta

Arvopaperimarkkinayhdistys pyytää lausuntoja suunnattuihin osakeanteihin liittyvästä suositusluonnoksesta

Arvopaperimarkkinayhdistys haluaa suunnattujen osakeantien perusteluihin lisää avoimuutta. Suunnatuissa osakeanneissa poiketaan osakkeenomistajien merkintäetuoikeudesta ja siksi poikkeamiselle pitää olla painava taloudellinen syy. Suosituksen tavoitteena on, että perusteita merkintäetuoikeudesta poikkeamiselle kerrottaisiin nykyistä avoimemmin ja perusteellisemmin.

Lue lisää

Tilintarkastajat ja AVIn rahanpesun valvontarekisteri

Aluehallintoviraston (AVI) tulkinta rahanpesulaista on jälleen muuttunut. Virasto on sopinut yhdessä PRH:n kanssa valvontavastuun jakamisen periaatteista. AVI ja PRH ovat sopineet noudattavansa ns. yhden valvojan periaatetta, eli eivät enää valvo samanaikaisesti samaa ilmoitusvelvollista.

Lue lisää

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.

Scroll to Top