Sähköinen tilinpäätösmerkintä

Suositus vahvaa tunnistautumista edellyttävissä palveluissa annettavista sähköisistä tilinpäätösmerkinnöistä.

Suositus vahvaa tunnistautumista edellyttävissä palveluissa annettavista sähköisistä tilinpäätösmerkinnöistä.

Tilinpäätöksiä allekirjoitetaan yhä useammin sähköisten allekirjoituspalvelujen avulla. Tilintarkastajat tekevät tilinpäätökseen tilinpäätösmerkinnän, joka voidaan tehdä myös sähköisesti.

Suomen Tilintarkastajat ry on laatinut tilintarkastajien ja tilinpäätösten laatijoiden avuksi suosituksen.

Suositus koskee sähköistä allekirjoittamista ja tilinpäätösmerkintää sellaisissa suomalaisissa sähköisen allekirjoituksen palveluissa, jotka edellyttävät vahvaa tunnistautumista.

Allekirjoituspalvelun ylläpitäjä, onko sinulla kysyttävää tilinpäätösmerkintään tai tilintarkastajan allekirjoitukseen liittyen? Voit myös saada suosituksen Word-muodossa.

Lisää samasta aiheesta

Rahanpesun ja terrorismin estäminen

Laki rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämisestä (444/2017) tuli voimaan 3.7.2017. Lain tavoitteena on muun muassa tehostaa rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen ennalta estämistä niin, että laissa mainitut toimijat, tilintarkastajat mukaan lukien, ottaisivat omassa toiminnassaan huomioon entistä enemmän näihin rikoksiin liittyvät riskit.

Lue lisää

Lähipiirin tilintarkastus

Suositus lähipiirin tilintarkastuksesta ohjeistaa tilintarkastajia lähipiiriin liittyvässä tarkastuksessa hyvän tilintarkastustavan ja kansainvälisten tilintarkastusstandardien mukaisesti.

Lue lisää

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.

Scroll to Top