Accountancy Europe: listayhtiöiden rakenteinen tilinpäätösraportointi

Listattujen yhtiöiden on raportoitava konsernitilinpäätöksensä 1.1.2020 alkaen yhtenäisen eurooppalaisen raportointiformaatin mukaisesti.

Listattujen yhtiöiden on EU-lainsäädännön mukaan raportoitava konsernitilinpäätöksensä 1.1.2020 alkaen (käytännössä 1.1.2021 alkaen) yhtenäisen eurooppalaisen raportointiformaatin (European Single Electronic Format, ESEF) mukaisesti. Rakenteinen raportointimuoto mahdollistaa tilinpäätösten koneellisen lukemisen ja parantaa niiden saavutettavuutta, analysointia ja vertailua.

Tilintarkastajien eurooppalainen kattojärjestö Accountancy Europe on julkaissut lyhyen ja selkeän tietolehden, jossa kerrotaan raportointivaatimuksista (esimerkiksi raportointikielestä ja käytettävästä taksonomiasta) ja annetaan käytännön vinkkejä tilinpäätösten laatijoille. Tilintarkastajien rooli tulevan raportointimuodon varmentamisessa ei ole vieläkään varmistunut.

Lue koko factsheet >

Lue myös:

Lisää samasta aiheesta

Päivitimme ESEF-varmennusraporttimalliamme

Listayhtiöiden on tullut vuodesta 2021 lähtien raportoida tilinpäätöksensä ja toimintakertomuksensa yhtenäisessä sähköisessä ESEF-raportointimuodossa. Vuoden 2022 tilinpäätöksien osalta raportointivaatimukset ovat laajentuneet, millä on vaikutusta myös tilintarkastajan raportointiin.

Lue lisää

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.