Accountancy Europe: listayhtiöiden rakenteinen tilinpäätösraportointi

Listattujen yhtiöiden on raportoitava konsernitilinpäätöksensä 1.1.2020 alkaen yhtenäisen eurooppalaisen raportointiformaatin mukaisesti.

Listattujen yhtiöiden on EU-lainsäädännön mukaan raportoitava konsernitilinpäätöksensä 1.1.2020 alkaen (käytännössä 1.1.2021 alkaen) yhtenäisen eurooppalaisen raportointiformaatin (European Single Electronic Format, ESEF) mukaisesti. Rakenteinen raportointimuoto mahdollistaa tilinpäätösten koneellisen lukemisen ja parantaa niiden saavutettavuutta, analysointia ja vertailua.

Tilintarkastajien eurooppalainen kattojärjestö Accountancy Europe on julkaissut lyhyen ja selkeän tietolehden, jossa kerrotaan raportointivaatimuksista (esimerkiksi raportointikielestä ja käytettävästä taksonomiasta) ja annetaan käytännön vinkkejä tilinpäätösten laatijoille. Tilintarkastajien rooli tulevan raportointimuodon varmentamisessa ei ole vieläkään varmistunut.

Lue koko factsheet >

Lue myös:

Lisää samasta aiheesta

ESAP helpottaa tiedonsaantia Euroopan maista

EU-parlamentti ja neuvosto pääsivät toukokuussa sopuun yhtenäisen eurooppalaisen yhteyspisteen (European Single Access Point, ESAP) perustamisesta. Yhteyspiste toimii linkkinä kansallisiin tietovarastoihin ja kerää yhteen muun muassa tilinpäätökset ja kestävyysraportit.

Lue lisää

Skandaalit kaupparekisterissä

Osakeyhtiöiden kaupparekisteritiedoissa on ollut ilmeisiä puutteita, selviää harmaan talouden selvitysyksikön (HTSY) 13.6.2023 julkaisemasta selvityksestä. Kaupparekisteritiedot tulisi saada kuntoon viranomaisten, yritysten ja tilintarkastajien yhteispanoksella.

Lue lisää

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.

Scroll to Top