Accountancy Europe: listayhtiöiden rakenteinen tilinpäätösraportointi

Listattujen yhtiöiden on raportoitava konsernitilinpäätöksensä 1.1.2020 alkaen yhtenäisen eurooppalaisen raportointiformaatin mukaisesti.

Listattujen yhtiöiden on EU-lainsäädännön mukaan raportoitava konsernitilinpäätöksensä 1.1.2020 alkaen (käytännössä 1.1.2021 alkaen) yhtenäisen eurooppalaisen raportointiformaatin (European Single Electronic Format, ESEF) mukaisesti. Rakenteinen raportointimuoto mahdollistaa tilinpäätösten koneellisen lukemisen ja parantaa niiden saavutettavuutta, analysointia ja vertailua.

Tilintarkastajien eurooppalainen kattojärjestö Accountancy Europe on julkaissut lyhyen ja selkeän tietolehden, jossa kerrotaan raportointivaatimuksista (esimerkiksi raportointikielestä ja käytettävästä taksonomiasta) ja annetaan käytännön vinkkejä tilinpäätösten laatijoille. Tilintarkastajien rooli tulevan raportointimuodon varmentamisessa ei ole vieläkään varmistunut.

Lue koko factsheet >

Lue myös:

Lisää samasta aiheesta

Arvopaperimarkkinayhdistys pyytää lausuntoja suunnattuihin osakeanteihin liittyvästä suositusluonnoksesta

Arvopaperimarkkinayhdistys haluaa suunnattujen osakeantien perusteluihin lisää avoimuutta. Suunnatuissa osakeanneissa poiketaan osakkeenomistajien merkintäetuoikeudesta ja siksi poikkeamiselle pitää olla painava taloudellinen syy. Suosituksen tavoitteena on, että perusteita merkintäetuoikeudesta poikkeamiselle kerrottaisiin nykyistä avoimemmin ja perusteellisemmin.

Lue lisää

Tilintarkastajat ja AVIn rahanpesun valvontarekisteri

Aluehallintoviraston (AVI) tulkinta rahanpesulaista on jälleen muuttunut. Virasto on sopinut yhdessä PRH:n kanssa valvontavastuun jakamisen periaatteista. AVI ja PRH ovat sopineet noudattavansa ns. yhden valvojan periaatetta, eli eivät enää valvo samanaikaisesti samaa ilmoitusvelvollista.

Lue lisää

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.

Scroll to Top