Onnittelemme uusia tilintarkastajia

Suomen Tilintarkastajat ry onnittelee lämpimästi uusia HT-, KHT- ja JHT-tilintarkastajia.

Suomen Tilintarkastajat ry onnittelee lämpimästi uusia HT-, KHT- ja JHT-tilintarkastajia.

Kirjoittaja: Minttu Sallinen

Patentti- ja rekisterihallitus on vahvistanut vuoden 2020 tilintarkastajatutkintojen tulokset. Tutkinnon suoritti hyväksytysti yhteensä 104 henkilöä, joista osa suoritti useamman tutkinnon. Tutkinnot jakautuivat seuraavasti:

  • HT-tutkinto 69 henkilöä
  • KHT-tutkinto 55 henkilöä
  • JTH-tutkinto 9 henkilöä.

Lisäksi kaksi henkilöä hyväksyttiin siirtymäkokeessa. Aiemman tutkintojärjestelmän mukaisessa KHT-tutkinnossa PRH hyväksyi yhden henkilön suorituksen.

Tilintarkastajatutkinnon vuonna 2020 suorittaneet henkilöt >

Tervetuloa yhdistyksen jäseneksi

Suomen Tilintarkastajat ry toivottaa kaikki uudet tilintarkastajat tervetulleeksi yhdistyksen jäseniksi.

Yhdistyksen jäsenenä pääset nauttimaan jäseneduista, hyödyntämään ammatillista ohjeistustamme, osallistumaan jäsenkoulutuksiin ja jakamaan kokemuksia kollegojen kanssa.

Tutustu eri jäsenluokkiin, jäsenetuihimme ja hae yhdistyksen jäsenyyttä!

Tietoa tilintarkastajatutkinnoista

Tilintarkastajana voi toimia vain tilintarkastuslaissa tarkoitettu hyväksytty tilintarkastaja eli HT-, KHT- tai JHT-tilintarkastaja. Tilintarkastajat hyväksyy PRH:n tilintarkastusvalvonta, joka myös valvoo tilintarkastajia.

KHT- tai JHT-erikoistumistutkinnon suorittaneella pitää olla HT-tutkinto suoritettuna, jotta hänet voidaan hyväksyä KHT- tai JHT-tilintarkastajaksi. Jos henkilö suorittaa hyväksytysti vain erikoistumistutkinnon, on suoritus voimassa viisi vuotta.

Tilintarkastajan hyväksymistä hakeneilla henkilöillä on oikeus käyttää tilintarkastajan ammattinimikettä sen jälkeen, kun heitä koskevat tiedot on merkitty Patentti- ja rekisterihallituksen tilintarkastusvalvonnan pitämään tilintarkastajarekisteriin.

Lue lisää:

Lisää samasta aiheesta

Vuoden 2024 opiskelija-apurahat on jaettu 

Myönnämme vuosittain apurahoja tilintarkastusta opiskeleville tai tilintarkastusalaa tutkiville. Tänäkin vuonna apurahahakemuksia saatiin runsaasti eri korkeakouluista. Monipuolisten ja ajankohtaisten tutkimusaiheiden joukosta valittiin viisi apurahansaajaa.

Lue lisää

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.

Scroll to Top