Mistä on kyse?

Vuosittain järjestettävässä kestävyysraportointikilpailussa palkitaan Suomen parhaat kestävyysraportit. Kilpailu kehittää yritysten kestävyystyötä ja -raportointia, tuo esiin hyviä käytäntöjä ja antaa tunnustusta erityisen ansioituneille kestävyysraportoijille. Kilpailu on kaikille avoin ja ilmainen, ja se on järjestetty vuodesta 1996 alkaen.

Kilpailu antaa arvokasta tietoa kestävyysraportoinnin nykytasosta ja raportoinnin parhaista käytänteistä. Kilpailussa menestyminen on raportoinnin laatuleima. Osallistuminen on avoinna keväisin touko-kesäkuussa. Kilpailuun osallistutaan täyttämällä itsearviointilomake. Kaikki vastaukset käsitellään luottamuksellisesti ja tulokset esitellään anonyymeinä.

Kilpailun merkitys on suurempi kuin koskaan aiemmin

Kestävyysraportoinnista on tullut entistä kriittisempi keino tuottaa informaatiota kaikkien organisaatioiden – niin pienten ja suurien yrityksien kuin julkisen sektorin eri toimijoiden –sidosryhmille. Lisäksi EU:lla on käynnissä kestävyysraportointia koskevan direktiivin ja mahdollisten standardien päivitys.

Ketkä voivat osallistua kilpailuun?

Kilpailun tuomaristo kannustaa kaikenkokoisia yrityksiä mukaan kilpailuun ja aloittamaan kestävyysraportointia.

”Yritysvastuutyöstä palkitseminen tuo positiivista energiaa ja hyvää mainetta. Järjestäjille kilpailu avaa näköalapaikan suomalaisen kestävyysraportoinnin laajaan analysointiin ja sen kehittämiseen”, summaa kestävyysraportointia tutkiva ja kehittävä apulaisprofessori Hanna Silvola Hanken Svenska handelshögskolanilta.

Kokonaiskilpailun voittajia ovat viime vuosina olleet Nokia Oyj, Stora Enso Oyj ja Kesko Oyj. Suuryritysten ohella kilpailussa ovat loistaneet pienemmät yritykset. Vuoden nousija -kunniamaininnan sai vuonna 2019 Tokmanni Oy. Samana vuonna Ilmastonmuutos-sarjan voitti Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Varma ja Arvonluonti-sarjan Martela Oyj.

Tutustu aiempien vuosien voittajiin:

 

Scroll to Top