Kestävyysraportointikilpailu

Voittajat on nyt valittu ja palkitaan 16.11. tilaisuudessa!

Kestävyysraportointikilpailu on päättynyt! Tuomaristo on valinnut kilpailun voittajat, jotka palkitaan ja julkistetaan 16. marraskuuta järjestettävässä palkintojenjakotilaisuudessa.

Vuosittain järjestettävässä kilpailussa yritykset pääsevät testaamaan raportoinnin nykytason ja edistämään kestävyystyötä. Kilpailun tavoitteena on kehittää yritysten raportointikäytänteitä Suomessa. Kilpailun järjestämisestä vastaavat erittäin kokeneet yritysvastuun asiantuntijat. Tuomariston puheenjohtajana toimii Euroopan investointipankin Chief Sustainable Finance Advisor Eila Kreivi.

”Kestävyysraportoinnista on tullut entistä kriittisempi keino tuottaa informaatiota kaikkien organisaatioiden – niin pienten ja suurten yritysten kuin julkisen sektorin eri toimijoiden – sidosryhmille. Lisäksi EU:lla on käynnissä kestävyysraportointia koskevan direktiivin ja mahdollisten standardien päivitys. Tällä kilpailulla, joka tunnettiin aiemmin Vastuullisuusraportointikilpailuna, haluamme antaa tunnustusta Suomen parhaiden kestävyysraporttien tekijöille”, Kreivi kommentoi.

Kestävyysraportointikilpailun nimi on päivitetty EU:n komission käyttämän termistön mukaisesti. Aiemmin kilpailu tunnettiin nimellä vastuullisuusraportointikilpailu.

Mistä kilpailussa on kyse? Lue täältä >

Lue asiantuntijablogit ja muut tekstit aiheesta täältä >

Kävimme haastattelemassa viime vuoden pk-yritys -kategorian voittajaa. Katso haastattelu täältä >

Miten kilpailuun osallistutaan?

Organisaatiot osallistuvat kilpailuun itsearviointilomakkeella. Tämän jälkeen riippumaton tilintarkastajaryhmä käy osallistujien raportit läpi ja antaa niistä lopulliset pisteet. Pisteitä saa mm. ympäristö-, sosiaalisen ja hallinnollisen vastuullisuuden raportoimisesta.

Parhaat pisteet saaneista raporteista tuomaristo valitsee kokonaiskilpailun voittajan. Tänä vuonna kokonaiskilpailun lisäksi kilpailukategorioita ovat:

  • ilmastonmuutos
  • biodiversiteetti
  • sosiaalinen vastuu
  • vuoden PK-yritys.

Kaikki kilpailuun osallistuvat yritykset saavat arvokasta palautetta omasta raportoinnistaan.

Kilpailun voittajat julkistetaan syksyllä kaikille avoimessa palkintojenjakotilaisuudessa.

Lisätietoja:
Piia Korri, kilpailun koordinaattori
vastuullisuus@tilintarkastajat.fi

Kilpailun järjestävät yhteistyössä:

Kilpailun yhteistyökumppani on Sitra.