Kestävyysraportointikilpailu

Osallistu kilpailuun nyt!

Kestävyysraportointikilpailu on nyt käynnissä! Kilpailuun voi osallistua 2.5.-17.6. välisenä aikana. Osallistumalla kilpailuun pääset testaamaan raportointinne nykytason ja edistät yrityksenne kestävyystyötä.

Kilpailun tavoitteena on kehittää yritysten raportointikäytänteitä Suomessa. Kilpailun järjestämisestä vastaavat erittäin kokeneet yritysvastuun asiantuntijat. Tuomariston puheenjohtajana toimii Euroopan investointipankin Chief Sustainable Finance Advisor Eila Kreivi.

”Kestävyysraportoinnista on tullut entistä kriittisempi keino tuottaa informaatiota kaikkien organisaatioiden – niin pienten ja suurten yritysten kuin julkisen sektorin eri toimijoiden – sidosryhmille. Lisäksi EU:lla on käynnissä kestävyysraportointia koskevan direktiivin ja mahdollisten standardien päivitys. Tällä kilpailulla, joka tunnettiin aiemmin Vastuullisuusraportointikilpailuna, haluamme antaa tunnustusta Suomen parhaiden kestävyysraporttien tekijöille”, Kreivi kommentoi.

Kestävyysraportointikilpailun nimi on päivitetty EU:n komission käyttämän termistön mukaisesti. Aiemmin kilpailu tunnettiin nimellä vastuullisuusraportointikilpailu.

Kilpailu on maksuton ja kaikille avoin, ja kilpailuun osallistutaan täyttämällä itsearviointilomake.

Mistä kilpailussa on kyse? Lue täältä >

Lue asiantuntijablogit ja muut tekstit aiheesta täältä >

Miten kilpailuun osallistutaan?

Organisaatiot osallistuvat kilpailuun itsearviointilomakkeella. Tämän jälkeen riippumaton tilintarkastajaryhmä käy osallistujien raportit läpi ja antaa niistä lopulliset pisteet. Pisteitä saa mm. ympäristö-, sosiaalisen ja hallinnollisen vastuullisuuden raportoimisesta.

Parhaat pisteet saaneista raporteista tuomaristo valitsee kokonaiskilpailun voittajan. Tänä vuonna kokonaiskilpailun lisäksi kilpailukategorioita ovat:

  • ilmastonmuutos
  • biodiversiteetti
  • sosiaalinen vastuu
  • vuoden PK-yritys.

Kaikki kilpailuun osallistuvat yritykset saavat arvokasta palautetta omasta raportoinnistaan.

Kilpailun voittajat julkistetaan syksyllä kaikille avoimessa palkintojenjakotilaisuudessa.

Lisätietoja:
Piia Korri, kilpailun koordinaattori
vastuullisuus@tilintarkastajat.fi

Kilpailun järjestävät yhteistyössä:

Kilpailun yhteistyökumppani on Sitra.