Selvitys kevään 2022 ESEF-raportoinnista

XBRL Suomi ja Finanssivalvonta tekivät kyselyn listayhtiöille liittyen ESEF-raportointiin. Kyselyssä kartoitettiin yhtiöiden kokemuksia sekä näkemyksiä XBRL-raportointiin liittyen.

XBRL Suomi ja Finanssivalvonta tekivät kyselyn listayhtiöille liittyen ESEF-raportointiin. Kyselyssä kartoitettiin yhtiöiden kokemuksia sekä näkemyksiä XBRL-raportointiin liittyen.

Kaikkien listayhtiöiden oli keväällä 2022 ensimmäistä kertaa pakko julkistaa tilinpäätöksensä myös ESEF-muodossa. Keväällä 2021 se oli vielä vapaaehtoista.

XBRL Suomi ja Finanssivalvonta toistivat toukokuussa 2022 kyselyn listayhtiöille liittyen ESEF-raportointiin. Kyselyssä kartoitettiin yhtiöiden kokemuksia sekä näkemyksiä XBRL-raportointiin liittyen. Kyselyyn vastasi tänä vuonna 26 listayhtiöitä.

Finanssivalvonta julkaisee syksyllä laajemman selvityksensä, joka kattaa kaikki listayhtiöt.

Tutustu kyselyn tuloksiin tästä.

Lue lisää:

Lisää samasta aiheesta

Arvopaperimarkkinayhdistys pyytää lausuntoja suunnattuihin osakeanteihin liittyvästä suositusluonnoksesta

Arvopaperimarkkinayhdistys haluaa suunnattujen osakeantien perusteluihin lisää avoimuutta. Suunnatuissa osakeanneissa poiketaan osakkeenomistajien merkintäetuoikeudesta ja siksi poikkeamiselle pitää olla painava taloudellinen syy. Suosituksen tavoitteena on, että perusteita merkintäetuoikeudesta poikkeamiselle kerrottaisiin nykyistä avoimemmin ja perusteellisemmin.

Lue lisää

Tilinpäätösmerkintä saattaa tulevaisuudessa jäädä pois

Tilinpäätösmerkintä voidaan tulevaisuudessa jättää tekemättä, jos pystytään muulla tavoin luotettavasti yksilöimään se tilinpäätös, josta tilintarkastuskertomus on annettu. Muutos liittyy tilinpäätösten digitalisoitumiseen. Siitä, mikä on riittävän luotettava tapa, ei ole vielä annettu ohjeistusta.

Lue lisää

ST-Akatemian tuotteet ja palvelut

Tytäryhtiömme ST-Akatemia tarjoaa kattavimman valikoiman koulutuksia ja julkaisuja taloudellisen raportoinnin ja yritysverotuksen muuttuviin tietovaatimuksiin.

Scroll to Top